Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitstel van betaling voor zieltogend Macintosh-concern

Geplaatst opdinsdag 22 december 2015 - 13:03

Het noodlijdende winkelconcern MacIntosh heeft uitstel van betaling gekregen.

De rechtbank in Maastricht heeft het uitstel dinsdagmiddag verleend. Er worden nu twee curatoren aangesteld die gaan bekijken of er nog toekomst is voor het bedrijf.

Te koop
Het moederbedrijf van winkels als Scapino, Invito, Manfield en Dolcis, zit al tijden in zwaar weer en werd maandag te koop aangeboden. Macintosh, met het hoofdkantoor op Maastricht-Aachen airport, is er niet in geslaagd om op eigen kracht gezond te worden.
Nadat het winkelconcern maandag te koop werd aangeboden, volgde een vrije val op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf verloor in één klap 67 procent van zijn beurswaarde.

Afgeslankt
Het winkelbedrijf werd de afgelopen jaren al stevig afgeslankt. Daarbij werd eerst telecomketen BelCompany verkocht, gevolgd door de winkels voor auto- en fietsonderdelen van Halfords. Dit jaar werden de Britse activiteiten en de interieurwinkels van Kwantum van de hand gedaan, waardoor de focus kwam te liggen op de schoenenwinkels van het concern in de Benelux.

Teleurstellend
Topman Kurt Staelens noemde het uitstel van betaling eerder op de dag 'teleurstellend', maar volgens hem was het de enig overgebleven optie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rode cijfers voor winkelconcern Macintosh
Nu ook faillissementsverzoek voor ketens Macintosh
200 Limburgers op straat door failliete schoenverkopers
Manfield - Macintosh krijgt uitstel van betaling
Ook schoenenwinkels Macintosh krijgen uitstel van betaling
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen