Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Uitstel van betaling voor Solland Solar uit Heerlen

Geplaatst opdinsdag 18 augustus 2015 - 11:50

De rechtbank Limburg heeft de Heerlense zonnecellenfabrikant Solland Solar dinsdagmorgen uitstel van betaling verleend. Om dat uitstel was gevraagd door het bedrijf zelf.

De productie in de fabriek op bedrijventerrein Avantis, ligt plat. De medewerkers krijgen al 2,5 maand geen salaris en hebben vakbond FNV gevraagd het faillissement aan te vragen. Dat heeft de advocaat van de FNV maandagmiddag gedaan. Als Solland Solar failliet is, kan het UWV de loonbetaling voor dertien weken overnemen.

Lees ook: Rechter buigt zich over faillissement Solland Solar.

Nieuwe bewindvoerder
Intussen heeft Soland Solar zelf bij de rechtbank aangeklopt. Niet om het faillissement aan te vragen, maar om uitstel van betaling te verkrijgen. De rechtbank heeft dat verzoek gehonoreerd en heeft advocaat Dominique Roomberg van Adelmeijer Hoyng Advocaten aangesteld tot bewindvoerder.

Snel duidelijkheid
Roomberg kon dinsdagmorgen nog niet inhoudelijk op de zaak ingaan, omdat hij nog met de directie van Solland Solar moet spreken over de financiële situatie. Wel wil Roomberg kwijt dat er snel duidelijkheid kan zijn of Solland Solar aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Als blijkt dat daar geen zicht op is, dan kan de surséance van betaling snel worden omgezet in in een faillissement.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Chinezen kopen failliet Solland Solar
Roda-shirtsponsor Solland Solar in de problemen
Rechter buigt zich over faillissement Solland Solar
Solland Solar Vlag
Bankroet dichtbij na verzuim Solland Solar-top
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen