Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitstel van besluit over hulp gemeente aan Roda JC

Geplaatst opwoensdag 28 januari 2015 - 7:53

Het is hoogst twijfelachtig of de gemeenteraad van Kerkrade woensdagavond al een besluit neemt over uitstel van betaling voor Roda JC.

Burgemeester en Wethouders vragen de raad in elk geval om dat besluit op te schorten, in afwachting van nader overleg tussen gemeente en voetbalclub.

Uitstel
Roda JC had begin deze maand de eerste helft van de huur van het Parkstad Limburg Stadion voor het seizoen 2014-2015 ter waarde van 400.000 euro moeten voldoen. Eind vorig jaar liet de betaald-voetbalorganisatie echter weten dat zij niet kon voldoen aan die verplichting. Net als vorig seizoen vroeg Roda JC ook nu weer om uitstel van betaling.

Gebaar
De politiek reageerde geschokt. In de raadscommissie drongen de fracties aan op 'een gebaar' van Roda JC, waaruit zou blijken dat de club de zorgen van de gemeente serieus neemt. Op verzoek van Roda hebben club en college afgelopen vrijdag opnieuw met elkaar gesproken. Daarbij heeft Roda laten weten dat het werkt aan zo’n gebaar. De club wil dat voorstel in maart voorleggen aan de raadscommissie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ook Monteyne sluit aan bij Roda JC
Roda JC wil huur stadion naar 600.000 euro per jaar verlagen
Roda-spelers opgewacht na nederlaag bij Sparta
Rodastadion kan volgend jaar al twee ton extra opleveren
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen