Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitstel projecten moet Sittard-Geleen miljoenen opleveren

Geplaatst opwoensdag 1 augustus 2018 - 10:35

De gemeente Sittard-Geleen stelt de komende jaren een paar grote investeringen uit. Volgens de gemeente gaat deze besparing 10 miljoen euro opleveren.

Zo wordt de aanleg van zuidelijke spooraansluiting op chemiepark Chemlot enkele jaren opgeschoven. Verder wordt de doorontwikkeling van Sportzone Limburg getemperd.

Financiële situatie
"We hebben met de provincie afgesproken dat we in september een besluit nemen over het verminderen van de investeringsruimte in 2019 en 2020 met elk vijf miljoen euro", zegt wethouder Pieter Meekels. "Uiteraard zouden we dat liever niet doen want investeren in de gemeente is ontzettend belangrijk. De financiële situatie dwingt ons echter om keuzes te maken en we hebben gekozen voor projecten die door externe factoren vertragen en daardoor de ontwikkeling van de stad niet of nauwelijks belemmeren."

Aansluiting
De werkzaamheden voor de aanleg van de zuidelijke spooraansluiting bij Chemelot zou eigenlijk in 2020 van start gaan. Sittard-Geleen verwacht nu dat dit op zijn vroegst pas in de periode 2023-2024 kan worden uitgevoerd. De kosten worden geschat op zo'n 25 miljoen euro.

Lees ook: Chemelot krijgt na jaren ook een zuidelijke spooraansluiting

Sportzone
De uitbreiding van Sportzone Limburg loopt ook averij op. De komende jaren komt de nadruk te liggen op de verbetering en doorontwikkeling van de huidige exploitatie.

Financiën
Sittard-Geleen zit in de financiële problemen. Vanwege het miljoenentekort staat de gemeente onder toezicht van de provincie. De provincie moet nu eerst toestemming geven voordat er geld kan worden uitgegeven.

Lees ook: Sittard-Geleen onder toezicht vanwege miljoenentekort

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen