Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitstel projecten moet Sittard-Geleen miljoenen opleveren

Geplaatst opwoensdag 1 augustus 2018 - 10:35

De gemeente Sittard-Geleen stelt de komende jaren een paar grote investeringen uit. Volgens de gemeente gaat deze besparing 10 miljoen euro opleveren.

Zo wordt de aanleg van zuidelijke spooraansluiting op chemiepark Chemlot enkele jaren opgeschoven. Verder wordt de doorontwikkeling van Sportzone Limburg getemperd.

Financiële situatie
"We hebben met de provincie afgesproken dat we in september een besluit nemen over het verminderen van de investeringsruimte in 2019 en 2020 met elk vijf miljoen euro", zegt wethouder Pieter Meekels. "Uiteraard zouden we dat liever niet doen want investeren in de gemeente is ontzettend belangrijk. De financiële situatie dwingt ons echter om keuzes te maken en we hebben gekozen voor projecten die door externe factoren vertragen en daardoor de ontwikkeling van de stad niet of nauwelijks belemmeren."

Aansluiting
De werkzaamheden voor de aanleg van de zuidelijke spooraansluiting bij Chemelot zou eigenlijk in 2020 van start gaan. Sittard-Geleen verwacht nu dat dit op zijn vroegst pas in de periode 2023-2024 kan worden uitgevoerd. De kosten worden geschat op zo'n 25 miljoen euro.

Lees ook: Chemelot krijgt na jaren ook een zuidelijke spooraansluiting

Sportzone
De uitbreiding van Sportzone Limburg loopt ook averij op. De komende jaren komt de nadruk te liggen op de verbetering en doorontwikkeling van de huidige exploitatie.

Financiën
Sittard-Geleen zit in de financiële problemen. Vanwege het miljoenentekort staat de gemeente onder toezicht van de provincie. De provincie moet nu eerst toestemming geven voordat er geld kan worden uitgegeven.

Lees ook: Sittard-Geleen onder toezicht vanwege miljoenentekort

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen