Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitstel projecten moet Sittard-Geleen miljoenen opleveren

Geplaatst opwoensdag 1 augustus 2018 - 10:35

De gemeente Sittard-Geleen stelt de komende jaren een paar grote investeringen uit. Volgens de gemeente gaat deze besparing 10 miljoen euro opleveren.

Zo wordt de aanleg van zuidelijke spooraansluiting op chemiepark Chemlot enkele jaren opgeschoven. Verder wordt de doorontwikkeling van Sportzone Limburg getemperd.

Financiële situatie
"We hebben met de provincie afgesproken dat we in september een besluit nemen over het verminderen van de investeringsruimte in 2019 en 2020 met elk vijf miljoen euro", zegt wethouder Pieter Meekels. "Uiteraard zouden we dat liever niet doen want investeren in de gemeente is ontzettend belangrijk. De financiële situatie dwingt ons echter om keuzes te maken en we hebben gekozen voor projecten die door externe factoren vertragen en daardoor de ontwikkeling van de stad niet of nauwelijks belemmeren."

Aansluiting
De werkzaamheden voor de aanleg van de zuidelijke spooraansluiting bij Chemelot zou eigenlijk in 2020 van start gaan. Sittard-Geleen verwacht nu dat dit op zijn vroegst pas in de periode 2023-2024 kan worden uitgevoerd. De kosten worden geschat op zo'n 25 miljoen euro.

Lees ook: Chemelot krijgt na jaren ook een zuidelijke spooraansluiting

Sportzone
De uitbreiding van Sportzone Limburg loopt ook averij op. De komende jaren komt de nadruk te liggen op de verbetering en doorontwikkeling van de huidige exploitatie.

Financiën
Sittard-Geleen zit in de financiële problemen. Vanwege het miljoenentekort staat de gemeente onder toezicht van de provincie. De provincie moet nu eerst toestemming geven voordat er geld kan worden uitgegeven.

Lees ook: Sittard-Geleen onder toezicht vanwege miljoenentekort

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen