Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitspraak in zaak-Van Rey op 12 juli

Geplaatst opdinsdag 31 mei 2016 - 11:32

Jos van Rey, Tilman Schreurs en Piet van Pol horen op 12 juli hun vonnis in de corruptiezaak tegen de twee Roermondse oud-wethouders en de projectontwikkelaar.

Rechtbankvoorzitter Jacco Janssen maakte dat dinsdagmorgen bekend aan het begin van de reactie van het Openbaar Ministerie (OM) op de verdediging.

Lees ook: LIVE Slotakkoorden in proces-Van Rey

Twee jaar cel
Tegen Van Rey eist het OM een celstraf van twee jaar, plus het verbod om drie jaar lang wethouder, gedeputeerde of minister te zijn. Die straf verdient hij volgens het Openbaar Ministerie omdat hij zich zou hebben laten omkopen door Piet van Pol, omdat hij verkiezingsfraude zou hebben gepleegd, heeft gelekt bij de burgemeestersbenoeming in Roermond en voor het ontduiken van de belasting.

Van Pol
Ook vastgoedbaas Piet van Pol hoorde een eis van twee jaar cel, omdat hij met reisjes en giften de twee wethouders zou hebben omgekocht. In ruil daarvoor schoof de gemeente Roermond hem volgens het OM onderhands projecten toe, waardoor de stad voor miljoenen euro's het schip in ging.

Schreurs
Oud-wethouder Tilman Schreurs hoorde voor zijn aandeel in de zaak een taakstraf van 180 uur tegen zich eisen, met twee jaar lang net zo'n verbod op een bestuursfunctie als bij Van Rey.

Lees ook: OM eist twee jaar cel tegen Jos van Rey

Het proces begon twee maanden geleden. Inmiddels zijn er twaalf zittingsdagen verstreken. Donderdag is de laatste dag.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
Rechtbank Rotterdam buigt zich over Van Rey
Proces-Van Rey: Gezellig naar de vastgoedbeurs
LIVE: Rechtbank kijkt naar vastgoedprojecten Van Rey
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen