Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitspraak zaak Nicky Verstappen op internet te volgen

Geplaatst opwoensdag 11 november 2020 - 15:43

De rechtbank in Maastricht gaat de uitspraak in de veelbesproken zaak over de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen rechtstreeks via internet uitzenden.

De uitspraak is volgende week vrijdagmiddag. De voorzitter van de rechtbank zal het vonnis voorlezen. Als er namen genoemd worden, piept de rechtbank die weg.

Verdenkingen
Tegen verdachte Jos Brech is een celstraf van vijftien jaar en tbs met dwangverpleging geëist. De 58-jarige Limburger wordt verdacht van het doden, misbruiken en ontvoeren van Nicky in 1998. Brech ontkent iedere betrokkenheid, zijn advocaat pleitte voor vrijspraak.

Verklaring
De rechtszaak tegen Brech nam meerdere dagen in beslag. Op de eerste dag kwam de Limburger na jaren zwijgen met een verklaring. Hij erkende het lichaam van de 11-jarige jongen te hebben gevonden, maar Nicky was toen al dood volgens de verdachte uit Simpelveld. Hij heeft dat naar eigen zeggen nooit durven te melden bij de politie omdat hij een zedenverleden heeft.

Lees ook: Video: Jos Brech emotioneel tijdens laatste woord

De 11-jarige Nicky uit Heibloem verdween 10 augustus 1998 toen hij op zomerkamp was op de Brunssummerheide in Limburg. Een dag later werd zijn lichaam een kleine 1,5 kilometer verderop gevonden.

DNA
Lang leek de zaak onopgelost te blijven, tot Brech twee jaar geleden naar voren kwam uit een DNA-onderzoek. Zijn DNA was aangetroffen op de onderbroek en pyjamabroek van Nicky. Brech had niet meegewerkt aan het grootschalige DNA-verwantschapsonderzoek. Maar omdat zijn familie hem als vermist had opgegeven en spullen waar zijn DNA op zat naar de politie had gestuurd, kwam er een 100 procents-DNA-match uit naar voren. Na een klopjacht werd hij aangehouden in Spanje.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen