Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitspraak zaak Mike Stok is 'opsteker' voor Kerkraadse agent

Geplaatst opdonderdag 6 augustus 2015 - 6:52

Het ontslag van rechtsvervolging voor de agenten die Mike Stok in Rotterdam doodschoten, is een 'opsteker' voor de Kerkraadse politieagent die vorige maand werd veroordeeld tot twee jaar cel.

Dat zegt zijn advocaat Rino Jonkers. Hij hoopt dat de uitspraak van de rechtbank in Rotterdam een positief effect zal hebben in het aangevraagde hoger beroep van zijn cliënt.

Kritisch kijken
"Het is een extra stimulans voor het hof in Den Bosch om straks zeer kritisch te kijken naar die onbegrijpelijke uitspraak van de rechtbank Maastricht. Dat vonnis was een novum en dat moet het vooral blijven."

Jonkers stelt tevreden vast dat de rechters in Rotterdam "wel serieus rekening hebben gehouden met het feit dat het hier gaat om agenten die hun werk deden".

Kerkraadse agent
Op 22 augustus 2013 schoot de 31-jarige politieagent als lid van een arrestatieteam op iemand die met zijn auto op agenten inreed. Bij het incident raakte de bijrijder gewond. De rechtbank in Maastricht veroordeelde de agent op 17 juli wegens poging tot doodslag. De rechters verwierpen zijn beroep op noodweer.

Lees ook: Schietende agent uit Kerkrade moet twee jaar cel in

Wanneer het hoger beroep in de zaak dient, is nog onduidelijk. Jonkers verwacht "niet eerder dan november".

Geen conclusies
Behalve Jonkers wil ook het Openbaar Ministerie (OM), dat in Maastricht ontslag van rechtsvervolging bepleitte, dat het Hof zich opnieuw over de zaak buigt. "Natuurlijk hopen wij dat het Hof open staat voor onze argumenten, maar verder willen we geen conclusie verbinden aan het gegeven dat de rechtbank Rotterdam wel is meegegaan in eenzelfde niet-vervolgenpleidooi. Het blijven twee verschillende zaken met andere omstandigheden", aldus een woordvoerster.

Lastig uit te leggen
Intussen blijft het voor buitenstaanders vooral lastig uit te leggen hoe het kan dat twee agenten die iemand doodschieten vrijuit gaan en een andere agent die 'slechts' iemand neerschiet en verwond twee jaar de cel in moet.

Lees ook:
- Grote verontwaardiging na veroordeling schietende agent
- 'Nationale politie krijgt poule topadvocaten'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Schietende agent uit Kerkrade moet twee jaar cel in
Schietende agent in hoger beroep tegen celstraf
Grote verontwaardiging na veroordeling schietende agent
Reconstructie incident met schietende agent
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen