Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitspraak tegen Roda-investeerder opnieuw vertraagd

Geplaatst opdinsdag 7 mei 2019 - 21:36

De uitspraak rond Roda JC-investeerder Aleksei Korotaev loopt opnieuw vertraging op.

Dat laat het Platform Roda JC weten, dat contact heeft met Korotaev. De vertraging heeft te maken met de strafzaak tegen investeringsmaatschappij Helin International.

Juridisch conflict
De Zwitsers-Russische zakenman is al twee jaar in een juridisch conflict verwikkeld met dat bedrijf. Korotaev zou een ongedekte cheque van 18 miljoen euro hebben uitgeschreven. De zakenman werd vrijgesproken en beschuldigde de investeringsmaatschappij van het vervalsen van zijn handtekening. De maatschappij werd ook schuldig bevonden, maar ging tegen die uitspraak in beroep. De uitspraak in het hoger beroep is nu twee weken uitgesteld.

Lees ook: 'Einde zaak-Korotaev is in zicht'

Reisverbod
Zolang er geen uitspraak is in dat hoger beroep, kan de rechter Korotaev niet volledig vrijspreken en blijft het reisverbod van kracht waardoor hij niet mag afreizen naar Kerkrade. Korotaev heeft 20 procent van de aandelen van Roda JC in bezit. De vertraging is ook voor Roda JC geen goed nieuws, tenminste als de club verder wil met Korotaev. Die liet in december 2018 nog aan L1 en het Platform Roda JC weten dat hij nog steeds in de club wil investeren.

Lees ook: Stevens gelooft niet in Korotaev: 'Dat kan toch niet'

Begroting
Intussen moet Roda JC door en is de club bezig met de begroting voor komend seizoen, die op 15 juni bij de KNVB moet liggen. Die begroting moet sluitend zijn, anders kan de licentiecommissie van de KNVB de club straffen met minpunten of in het ergste geval het intrekken van de proflicentie. Roda JC zal in die begroting in elk geval geen rekening kunnen houden met Korotaev, die eerder al vier miljoen euro in de club stak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen