Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitspraak tegen Roda-investeerder opnieuw vertraagd

Geplaatst opdinsdag 7 mei 2019 - 21:36

De uitspraak rond Roda JC-investeerder Aleksei Korotaev loopt opnieuw vertraging op.

Dat laat het Platform Roda JC weten, dat contact heeft met Korotaev. De vertraging heeft te maken met de strafzaak tegen investeringsmaatschappij Helin International.

Juridisch conflict
De Zwitsers-Russische zakenman is al twee jaar in een juridisch conflict verwikkeld met dat bedrijf. Korotaev zou een ongedekte cheque van 18 miljoen euro hebben uitgeschreven. De zakenman werd vrijgesproken en beschuldigde de investeringsmaatschappij van het vervalsen van zijn handtekening. De maatschappij werd ook schuldig bevonden, maar ging tegen die uitspraak in beroep. De uitspraak in het hoger beroep is nu twee weken uitgesteld.

Lees ook: 'Einde zaak-Korotaev is in zicht'

Reisverbod
Zolang er geen uitspraak is in dat hoger beroep, kan de rechter Korotaev niet volledig vrijspreken en blijft het reisverbod van kracht waardoor hij niet mag afreizen naar Kerkrade. Korotaev heeft 20 procent van de aandelen van Roda JC in bezit. De vertraging is ook voor Roda JC geen goed nieuws, tenminste als de club verder wil met Korotaev. Die liet in december 2018 nog aan L1 en het Platform Roda JC weten dat hij nog steeds in de club wil investeren.

Lees ook: Stevens gelooft niet in Korotaev: 'Dat kan toch niet'

Begroting
Intussen moet Roda JC door en is de club bezig met de begroting voor komend seizoen, die op 15 juni bij de KNVB moet liggen. Die begroting moet sluitend zijn, anders kan de licentiecommissie van de KNVB de club straffen met minpunten of in het ergste geval het intrekken van de proflicentie. Roda JC zal in die begroting in elk geval geen rekening kunnen houden met Korotaev, die eerder al vier miljoen euro in de club stak.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen