Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitspraak in moordzaak van man die drugsruzie wilde sussen

Geplaatst opmaandag 30 december 2019 - 6:41

De rechtbank in Roermond doet maandag uitspraak in de zaak over de moord op Ömer Köksal.

De 22-jarige man werd eind 2017 op straat in Blerick doodgeschoten toen hij zich bemoeide met een drugsruzie. Hij had daar zelf niets mee te maken.

Oorlog
Tegen de twee verdachten is elk twintig jaar cel geëist. De 21-jarige Gianni Q. en zijn medeverdachte Jonathan B. (24) hebben volgens het Openbaar Ministerie in een oorlog tussen drugsbendes uit Venlo en Rotterdam de jonge man "om niks" doodgeschoten.

Lees ook: Twintig jaar cel geëist voor moord op Ömer Köksal

Escalatie
Kapperszoon Köksal werd op 1 november 2017 door Q. met vier kogels doodgeschoten. Q. bekende de schoten gelost te hebben. Volgens het OM is B. medepleger van de moord, omdat hij het wapen leverde waarmee is geschoten en ook uitdrukkelijk uit was op escalatie van het geweld.

De fatale schietpartij was volgens justitie het trieste dieptepuntvan een al langer durend conflict met gewapende confrontaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen