Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitspraak in moordzaak van man die drugsruzie wilde sussen

Geplaatst opmaandag 30 december 2019 - 6:41

De rechtbank in Roermond doet maandag uitspraak in de zaak over de moord op Ömer Köksal.

De 22-jarige man werd eind 2017 op straat in Blerick doodgeschoten toen hij zich bemoeide met een drugsruzie. Hij had daar zelf niets mee te maken.

Oorlog
Tegen de twee verdachten is elk twintig jaar cel geëist. De 21-jarige Gianni Q. en zijn medeverdachte Jonathan B. (24) hebben volgens het Openbaar Ministerie in een oorlog tussen drugsbendes uit Venlo en Rotterdam de jonge man "om niks" doodgeschoten.

Lees ook: Twintig jaar cel geëist voor moord op Ömer Köksal

Escalatie
Kapperszoon Köksal werd op 1 november 2017 door Q. met vier kogels doodgeschoten. Q. bekende de schoten gelost te hebben. Volgens het OM is B. medepleger van de moord, omdat hij het wapen leverde waarmee is geschoten en ook uitdrukkelijk uit was op escalatie van het geweld.

De fatale schietpartij was volgens justitie het trieste dieptepuntvan een al langer durend conflict met gewapende confrontaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen