Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitspraak in hoger beroep tegen politiemol Mark M.

Geplaatst opmaandag 4 mei 2020 - 6:45

Het hof in Den Bosch doet maandag uitspraak in de zaak tegen Mark M. uit Weert. De politiemol zou voor zeker tienduizenden euro's geheime informatie hebben verkocht aan criminelen.

Tegen de 33-jarige Limburger is een celstraf van vijf jaar geëist. De voormalig agent werd twee jaar geleden veroordeeld tot vijf jaar cel voor het verkopen van politie-informatie aan criminelen, computervredebreuk en witwassen.

Vertrouwen aangetast
"Politiemollen tasten het vertrouwen in de politie aan", zei de advocaat-generaal tijdens de behandeling van de zaak vorige maand. "Hij heeft van binnenuit de rechtsstaat willen ondermijnen."

De zaak is via een Skypeverbinding behandeld. M. woont en werkt in Oekraïne en kan vanwege de coronacrisis niet naar Nederland komen.

Lees ook: OM eist ook in hoger beroep 5 jaar tegen politiemol

Ontkennen
De Limburger ontkende wederom de meeste beschuldigingen en wilde verder niet veel vertellen. Hij ging eigenlijk alleen nog in op de undercoveroperatie die leidde tot zijn arrestatie in 2015. Hij vond dat hij was misleid en onder druk gezet, maar dat hij inderdaad een fout had gemaakt door geheime informatie te geven aan de undercoveragenten.

Strafeis
Tegen medeverdachte Mark S is een gevangenisstraf van drie jaar geëist. Hij fungeerde volgens justitie als tussenpersoon. Twee vermeende afnemers hoorden een celstraf van twaalf en acht maanden tegen zich eisen.

De zaak tegen M. en drie medeverdachten was de eerste grote strafzaak die inhoudelijk is behandeld sinds het ingaan van de coronamaatregelen en de sluiting van gerechtsgebouwen op 17 maart.

Lees ook: 'Politiemol' bij rechtszaak via videolink vanuit Oekraïne

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen