Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitspraak hof: sukkel-uitspraak Kosso krijgt geen staartje

Geplaatst opwoensdag 23 september 2020 - 14:13

De Geleense rapper Kosso wordt niet vervolgd voor het feit dat hij een agent vorig jaar sukkel had genoemd.

De politieagent had de rapper-bodybuilder daarop voor de rechter gesleept, maar het gerechtshof in Den Bosch heeft zijn beklag afgewezen.

Terras
Albert Dervishaj, zoals de Geleendenaar in het dagelijks leven heet, moest zich twee weken geleden voor de rechter verantwoorden voor zijn uitspraak. Vorig jaar juni organiseerde Kosso een feest in discotheek Mondial in Beek. Hij moest hier rond 23:00 uur zijn, maar besloot van tevoren nog even naar zijn eigen shishalounge in Geleen te gaan. "Omdat het kermis was, was het druk in de stad. Ik heb mijn auto toen op een plek geparkeerd waar dit niet mocht. Dat was vlakbij m'n terras zodat ik meteen weg kon rijden. Ik was immers niet van plan om lang te blijven", zei Kosso eerder al tegen 1Limburg.

Sukkel
Toen hij die avond vanaf zijn terras een agent zag komen, liep Kosso direct die kant op. De rapper vroeg of hij weg mocht rijden zonder een boete te krijgen. Dat mocht. Alleen was hij zijn heuptasje waar de sleutel in zat vergeten op het terras. "Van de agent mocht ik mijn sleutel niet gaan pakken en moest ik direct wegrijden", zegt hij. Volgens de rapper ontstond toen een discussie waarbij hij sukkel had gezegd. "Dat vind ik niet echt een scheldwoord. Het betekent onhandig, en ik vond die agent toen onhandig."

Lees ook: Boete voor rapper Kosso onderweg naar rechtbank

Tot een arrestatie kwam het uiteindelijk niet. Wel moest de Geleendenaar zich de dag daarna melden op het politiebureau. Een dik jaar later heeft het zelfs tot een gang naar de rechter geleid. De sukkel-uitspraak krijgt uiteindelijk geen staartje voor de rapper.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen