Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitspraak geding over lozing van pyrazool uitgesteld

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2015 - 12:34

Er komt voorlopig nog geen beslissing in het kort geding van waterbedrijf WML tegen het waterschap Roer en Overmaas, over de lozing van pyrazool op de Maas.

De uitspraak stond voor vrijdag op de planning, maar de rechter heeft tot uitstel besloten.

Drinkwater
WML had in het kort geding geëist dat de norm voor het lozen van pyrazool omlaag gaat, omwille van een veilige drinkwaterwinning uit de Maas.

Sitech heeft intussen beroep aangetekend tegen de door het waterschap gestelde norm. Sitech verzorgt de waterzuivering op het Chemelotcomplex in Geleen.

Verband
De rechter vindt dat er een duidelijk verband is tussen beide zaken. Hij wil eerst het beroep van Sitech behandelen en daarna pas uitspraak doen in het kort geding van het waterleidingbedrijf.

Sitech loost vanaf Chemelot de stof pyrazool op de Maas via het riviertje de Ur. Afgelopen zomer werd door een technische storing te veel pyrazool geloosd. WML en andere waterbedrijven staakten daarop de winning van drinkwater uit de Maas.

Strenger
Inmiddels voldoet Sitech weer aan de eisen, maar de affaire was voor WML aanleiding om een nóg strengere lozingsnorm voor pyrazool te eisen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Lozing pyrazool op Maas kost Sitech 100.000 euro
Lozing van pyrazool in Maas onder controle
Lozing pyrazool vanaf Chemelot weer onder controle
Sitech: pyrazoolnorm vrijwel niet haalbaar
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen