Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Uitspraak geding over lozing van pyrazool uitgesteld

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2015 - 12:34

Er komt voorlopig nog geen beslissing in het kort geding van waterbedrijf WML tegen het waterschap Roer en Overmaas, over de lozing van pyrazool op de Maas.

De uitspraak stond voor vrijdag op de planning, maar de rechter heeft tot uitstel besloten.

Drinkwater
WML had in het kort geding geëist dat de norm voor het lozen van pyrazool omlaag gaat, omwille van een veilige drinkwaterwinning uit de Maas.

Sitech heeft intussen beroep aangetekend tegen de door het waterschap gestelde norm. Sitech verzorgt de waterzuivering op het Chemelotcomplex in Geleen.

Verband
De rechter vindt dat er een duidelijk verband is tussen beide zaken. Hij wil eerst het beroep van Sitech behandelen en daarna pas uitspraak doen in het kort geding van het waterleidingbedrijf.

Sitech loost vanaf Chemelot de stof pyrazool op de Maas via het riviertje de Ur. Afgelopen zomer werd door een technische storing te veel pyrazool geloosd. WML en andere waterbedrijven staakten daarop de winning van drinkwater uit de Maas.

Strenger
Inmiddels voldoet Sitech weer aan de eisen, maar de affaire was voor WML aanleiding om een nóg strengere lozingsnorm voor pyrazool te eisen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Lozing pyrazool op Maas kost Sitech 100.000 euro
Lozing van pyrazool in Maas onder controle
Lozing pyrazool vanaf Chemelot weer onder controle
Sitech: pyrazoolnorm vrijwel niet haalbaar
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen