Moord steekpartij Kerkrade Reagan Perez

20 jaar cel en tbs voor moord op Kerkraadse Reagan

De rechtbank in Maastricht heeft de moordenaar van de Kerkraadse Reagan Perez 20 jaar cel en tbs opgelegd.

Edit - Steekpartij Stationstraat Heerlen (29 dec 2020)
Dader steekpartij Heerlen veroordeeld tot vijf maanden cel

De rechtbank van Maastricht heeft een 25-jarige asielzoeker veroordeeld tot vijf maanden cel naar aanleiding van een steekpartij bij een Heerlens busstation in december vorig jaar.

Roel Janssen Fortuna Sittard-FC Emmen
Fortunees Roel Janssen vrijgesproken van rode kaart

De onafhankelijke tuchtcommissie betaald voetbal heeft Roel Janssen vrijgesproken van zijn rode kaart die hij vorige week ontving in het duel met FC Emmen.

Inbraak Abdijkerk Thorn - 10 mrt 2020
Kerkrover de cel in na inbraak en afpersing abdij Thorn

Een 35-jarige Sittardenaar moet vijftien maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk, de cel in voor de inbraak in de Abdijkerk in Thorn, maart vorig jaar. Dat heeft de rechtbank woensdag besloten.

Jongeren man pistool vuurwapen (  stock)
Hennepbewakers Sittard: niet gericht geschoten op agenten

Werd eind november 2017 bewust geschoten op een arrestatieteam tijdens een hennepinval in Sittard? De rechtbank vindt van niet. Wel moeten twee Albanezen drie jaar de cel in voor bedreiging, het telen en verwerken van hennep en wapenbezit.

teddybeer, alleen, eenzaam, kind, kinderen, dood, mishandeling, misbruik (stock)
Oppasouders vrijgesproken van doden baby Fabian

Robin van O. (36) hoeft niet de gevangenis in voor het doden van oppasbaby Fabian op 11 oktober 2017 in Brunssum. Dat heeft de rechter maandag bepaald. Zijn vrouw Cynthia werd ook vrijgesproken.

Dodelijk ongeval A2 Ittervoort
Veroorzaker dodelijk ongeval A2 stal auto van bevallen vrouw

Een 60-jarige man uit Eindhoven die een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A2 bij Hunsel moet zich verplicht laten opnemen in een klinische zorginstelling. Ook krijgt hij een drugs- en alcoholverbod.

wilde zwijnen stockfoto (15 jan 2020)
Rechter wuift boerenangst voor wilde zwijnen in Weert weg

Natuurmonumenten kan beginnen met de aanleg van 42,5 hectare aan bosgebied in Weert.

Osama I. steekpartij moord Maastricht
Hof: 18 jaar cel en tbs voor moorden Maastricht

Het gerechtshof in Den Bosch heeft vrijdag de 40-jarige Syriër Osama I., die in december 2017 twee inwoners van Maastricht doodstak en twee anderen zwaar verwondde, veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

Osama I. steekpartij Maastricht
Gerechtshof velt oordeel over moorden Maastricht

Het gerechtshof in Den Bosch doet vrijdag uitspraak in de strafzaak in hoger beroep tegen de 40-jarige Osama I.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane