Reconstructie dodelijk ongeval Nederweert (23 juni 2019) - 15 augustus 2019

Dodelijk ongeval Nederweert: 10 maanden cel voor chauffeur

De 22-jarige Helmonder die vorig jaar in Nederweert een dodelijk ongeval veroorzaakte, moet tien maanden de cel in. Ook krijgt hij een rijverbod van vijf jaar.

Terreurverdachten aangehouden vakantiepark Weert
Tot 17 jaar celstraf voor in Weert opgepakte terroristen

De zes terreurverdachten die in september 2018 gearresteerd werden op een vakantiepark in Weert moeten tot zeventien jaar de cel in. De hoogste straf van zeventien jaar is voor hoofdverdachte Hardi N. (36).

den dungen drugslap
Jarenlange celstraffen opgelegd na dodelijke ontploffing

Twee mannen uit Kerkrade en een Heerlenaar zijn veroordeeld tot celstraffen voor hun betrokkenheid bij een drugslab in het Noord-Brabantse Den Dungen.

Frenkie P in rechtbank (18 aug 2020)
Leider Bende van Venlo blijft in de cel

De tot een levenslange straf veroordeelde Frenkie P. (47) blijft in de cel. Hij komt vooralsnog niet in aanmerking voor re-integratieactiviteiten.

Frenkie P in rechtbank (18 aug 2020)
Gaat deur op een kier voor Bende van Venlo-leider Frenkie?

Bende van Venlo-leider Frenkie P. (47) hoort vrijdag of zijn gevangenisdeur op een kiertje wordt gezet. De rechter in Den Haag kan dan beslissen dat Frenkie mag beginnen met re-integreren.

Bosscherweg Maastricht moord Aiyoub Haddoumi (16 augustus 2017)
Rotterdams brein achter dodelijke drugsdeal vrijgesproken

Slechts één van de twee Rotterdammers die werden verdacht van de moord op Aiyoub Haddoumi (22) is daadwerkelijk veroordeeld. Zekeriya I. (26) kreeg twaalf jaar gevangenisstraf voor het doodschieten van de Maastrichtenaar.

Pinkpopdrama Pinkpop
Veroorzaker Pinkpopdrama krijgt taakstraf van 120 uur

De veroorzaker van het Pinkpopdrama krijgt een taakstraf van 120 uur. Ook mag hij zes maanden niet rijden. Dat heeft de rechter woensdag bepaald.

Mijnschade
Oordeel Raad van State: Mijnschade niet verjaard

Mijnschade in Limburg is niet verjaard. Dat heeft de Raad van State bepaald.

MVV-speler Anthony van den Hurk
Geen beslag op loon oud-aanvoerder MVV Maastricht

Sportconsult Nederland BV kan geen beslag leggen op het salaris van Anthony van den Hurk, de oud-aanvoerder van MVV Maastricht.

Tjawo C. steekpartij Kerkrade
Blinde liefde eindigde in bloedbad en twaalf jaar gevangenis

De romance tussen Tjawo C. (23) uit Kerkrade en zijn ex-partner is geëindigd in een bloedbad en twaalf jaar gevangenis. Tjawo werd maandag veroordeeld voor de moordpoging op de nieuwe vriend van zijn ex.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten