Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitslag Statenverkiezingen 2015: Bergen

Geplaatst opdinsdag 17 maart 2015 - 15:17

Als een van de weinige gemeenten heeft het CDA in Bergen een klein verlies moeten incasseren.

De partij daalde een half procentje naar 32,3% maar blijft daarmee veruit de grootste partij. Op ruime afstand volgt de SP met 18,5 procent, zes procent meer dan vier jaar geleden. daarna komt de PVV die net geen 17 procent van de stemmen kreeg, vergelijkbaar met de uitslag van 2011.

Grote verschuivingen waren er behalve bij de SP ook bij de VVD en de PvdA. De liberalen verloren een derde van hun kiezers en bleven steken op 10 procent van de stemmen, de PvdA werd bijna gehalveerd en bleef steken op net geen 6 procent. Daarmee blijven de socialisten iets achter bij D66, dat 6,5 procent van de stemmen binnenkreeg.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Lintjesregen 2015: 5 onderscheidingen in Bergen
Lintjesregen 2016
Lintjesregen 2016: 8 onderscheidingen in Bergen
SP is nu de grootste in Bergen
Lintjesregen
Lintjesregen 2017: 8 onderscheidingen in Bergen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!