Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitslag Limburg doekje voor het bloeden voor Ploumen

Geplaatst opdonderdag 18 maart 2021 - 16:46

De PvdA won geen enkele zetel in de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag. Een teleurstelling voor lijsttrekker Lilianne Ploumen. Maar Limburg bleek een positieve uitzondering.

De geboren Maastrichtse had graag gezien dat de grote nederlaag van 2017 op zijn minst enigszins werd goed gemaakt. Bij de vorige kamerverkiezingen zakte de Pvda van 38 naar 9 zetels. En dat is zo gebleven.

Lees ook: Duidelijk merkbaar Ploumen-effect in Limburg

Limburgse komaf
Ploumen was wel blij verrast toen ze de Limburgse uitslagen zag, zei ze donderdag in het radioprogramma L1 Vandaag. De PvdA heeft in veel Limburgse gemeentes wèl winst geboekt. Ploumen noemt dat 'mooi om te zien' en 'heel erg bijzonder'. Haar Limburgse komaf speelt daarbij vast een rol, denkt ze: "Dat was ook zo bij de Europese verkiezingen, met Frans Timmermans als lijsttrekker."

Regio
Toch denkt ze niet dat die afkomst de enige reden is voor de groei in Limburg. Ze gaat er ook vanuit dat het PvdA-programma heeft meegespeeld, waarin onder meer gepleit wordt voor meer financiële middelen naar de regio.

Coalitie
In Den Haag zijn inmiddels de eerste stappen gezet naar een nieuwe coalitie. Ploumen sluit deelname niet uit. "Het gaat er om iets te kunnen bereiken voor de mensen die op ons gestemd hebben."

Lees ook: Bekijk hier de verkiezingsuitslag van jouw gemeente

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen