Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitslag bloedtest ongeluk Sittard laat op zich wachten

Geplaatst opdinsdag 11 september 2018 - 11:06

Het blijft nog even onduidelijk of de 43-jarige vrouw die in de nacht van zaterdag op zondag in Sittard een 20-jarige fietsster doodreed, ook onder invloed was van verdovende middelen.

Volgens de politie waren er indicaties voor het gebruik van verdovende middelen. Daarom is bloed afgenomen bij de vrouw. Maandag werd al duidelijk dat de automobiliste iets teveel gedronken had: een blaastest wees een alcoholpromillage van 0,7 uit.

Lees ook: Bestuurster dodelijk ongeluk Sittard was onder invloed

Drukte bij NFI
De bloedproef is opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Afhankelijk van de drukte daar kan het zijn dat de uitslag dagen of zelfs enkele weken op zich laat wachten.

Getuigen
Volgens de politie hebben zich nog geen mensen gemeld die het ongeluk hebben zien gebeuren. Wel zijn er veel mensen die hebben laten weten de klap van het ongeluk te hebben gehoord.

Gevlucht
Het dodelijk ongeluk gebeurde zondag om 03:40 uur. Het slachtoffer fietste over de Straatsburglaan in Sittard toen ze werd geschept door de 43-jarige automobiliste. Die ging er na het ongeluk met hoge snelheid vandoor en vluchtte een straat verderop een woning in. De politie kon haar daar snel aanhouden. De vrouw heeft een dag in de cel gezeten.

Maandagmiddag werd de vrouw vrijgelaten in afwachting van strafrechtelijke vervolging.

Lees ook: Bloemen en kaarsen op plek ongeluk Sittard

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen