Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitslag bloedtest ongeluk Sittard laat op zich wachten

Geplaatst opdinsdag 11 september 2018 - 11:06

Het blijft nog even onduidelijk of de 43-jarige vrouw die in de nacht van zaterdag op zondag in Sittard een 20-jarige fietsster doodreed, ook onder invloed was van verdovende middelen.

Volgens de politie waren er indicaties voor het gebruik van verdovende middelen. Daarom is bloed afgenomen bij de vrouw. Maandag werd al duidelijk dat de automobiliste iets teveel gedronken had: een blaastest wees een alcoholpromillage van 0,7 uit.

Lees ook: Bestuurster dodelijk ongeluk Sittard was onder invloed

Drukte bij NFI
De bloedproef is opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Afhankelijk van de drukte daar kan het zijn dat de uitslag dagen of zelfs enkele weken op zich laat wachten.

Getuigen
Volgens de politie hebben zich nog geen mensen gemeld die het ongeluk hebben zien gebeuren. Wel zijn er veel mensen die hebben laten weten de klap van het ongeluk te hebben gehoord.

Gevlucht
Het dodelijk ongeluk gebeurde zondag om 03:40 uur. Het slachtoffer fietste over de Straatsburglaan in Sittard toen ze werd geschept door de 43-jarige automobiliste. Die ging er na het ongeluk met hoge snelheid vandoor en vluchtte een straat verderop een woning in. De politie kon haar daar snel aanhouden. De vrouw heeft een dag in de cel gezeten.

Maandagmiddag werd de vrouw vrijgelaten in afwachting van strafrechtelijke vervolging.

Lees ook: Bloemen en kaarsen op plek ongeluk Sittard

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen