Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitslaande woningbrand Vlodrop: echtpaar op tijd gevlucht

Geplaatst opzaterdag 22 januari 2022 - 21:02

Er is zaterdagavond brand uitgebroken in een woning boven fietsenwinkel Piet Daemen in Vlodrop. De bewoners wisten zichzelf in veiligheid te brengen.

De eerste melding van de brand aan Tussen de Bruggen kwam rond 20:30 uur binnen bij de alarmcentrale. Binnen enkele minuten werd er opgeschaald naar 'grote brand'.

Onder controle
Volgens een brandweerwoordvoerder probeerde het ouder echtpaar het vuur te doven. Dat lukte niet, waarna ze uit het pand zijn gevlucht. Inmiddels was de brandweer met meerdere blusvoertuigen aanwezig en rond 21:00 uur werd sein brand meester gegeven.

Onbewoonbaar
De bewoners kunnen niet terug naar huis toe. Hun woning is onbewoonbaar. "Zij worden elders ondergebracht. Ook de fietsenwinkel heeft rook- en waterschade opgelopen", aldus de brandweerwoordvoerder.

Hoe de brand is ontstaan, is vooralsnog niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen