Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitslaande brand boven kebabzaak Maastricht onder controle

Geplaatst opzaterdag 11 november 2017 - 20:32

In de uitgaansstraat Platielstraat in Maastricht, nabij het Vrijthof, brak zaterdagavond een forse brand uit in een ruimte boven een kebabzaak. De vlammen sloegen daarbij uit het pand.

De brandweer werd rond 20:30 uur gealarmeerd. In de binnenstad waren op dat moment duizenden carnavalsvierders op de been vanwege de opening van het carnavalsseizoen. Er werd groot alarm geslagen. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling.

Cafés ontruimd
Een aantal cafés werd uit voorzorg ontruimd. Er was ook veel politie op de been om nieuwsgierigen op afstand te houden en ruimte te maken voor de brandweerlieden. Rond 22:30 uur werd het sein brand meester gegeven.

Lees ook: Kroegbaas ziet carnavalsomzet in rook opgaan

Geen gewonden
Bij de brand raakte niemand gewond. Omliggende panden liepen alleen roet- en waterschade op. Het nablussen zal nog uren duren.

Het uitgaansgebied rond de Platielstraat blijft gesloten totdat alle rook weg is.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Lees ook: Video: eigenaar kebabzaak in tranen na fikse brand

Foto: 1Limburg, whatsapp
Foto: Niforma
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen