Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitslaande brand in bedrijfspand Venlo

Geplaatst opmaandag 8 maart 2021 - 20:47

In een bedrijfspand aan de Alerbeemdweg in Venlo is maandagavond brand uitgebroken. De vlammen sloegen uit het dak van het gebouw.

De brandweer werd rond 20:15 uur voor de uitslaande brand gealarmeerd bij een bedrijf dat zand en grind opslaat. Er rukten direct meerdere brandweerwagens uit om het vuur te bestrijden.

Grote brand
Er waren onder meer drie tankwagens en een ladderwagen ter plaatse. De Venlose brandweer kreeg hulp van omliggende korpsen.

"Er is niemand gewond geraakt, omdat er op het moment van de brand niemand in het pand aanwezig was", zei voorlichter Wim Janssen van de brandweer Noord-Limburg.

Grote brand Venlo - 8 mrt 2021
Foto: Delano Bongers

Ramen en deuren dicht
Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten als ze last hadden van de rook. In de omgeving werden metingen verricht om te kijken of er bij de brand schadelijke stoffen vrij zijn gekomen. "Vooralsnog is dat niet gebleken", weet de voorlichter.

Rond 21:30 uur was de brand wel onder controle, maar kon het sein 'brand meester' nog niet gegeven worden. Tussen het dakbeschot werd op dat moment nog gezocht naar eventuele brandhaarden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen