Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitkomst bloedproef dodelijk ongeluk Sittard niet openbaar

Geplaatst opmaandag 24 september 2018 - 10:44

De politie gaat niks zeggen over de uitkomst van het onderzoek naar het eventuele gebruik van verdovende middelen door de vrouw die in Sittard een fietsster doodreed.

De 43-jarige vrouw schepte twee weken geleden op de Straatsburglaan het slachtoffer van 20. Na het ongeluk ging de bestuurster er met hoge snelheid vandoor. Ze vluchtte een straat verderop een woning in en werd daar opgepakt.

Lees ook: Bestuurster dodelijk ongeluk Sittard was onder invloed

Blaastest
Uit onderzoek bleek dat de vrouw dronken was op het moment van de aanrijding. Een blaastest wees een alcoholpromillage van 0,7 uit. Volgens de politie waren er indicaties voor het gebruik van verdovende middelen. Daarom is bloed afgenomen bij de vrouw.

Niet bekend
"De uitslag van dat onderzoek is nog niet bekend", zegt een politiewoordvoerder. "Maar als die uitslag er is, gaan we die niet communiceren. Dat is zo afgesproken met de familie van het slachtoffer." Pas als de 43-jarige verdachte voor de rechter moet verschijnen, wordt in het openbaar duidelijk wat de bloedproef heeft opgeleverd. De berechting mag ze in vrijheid afwachten.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen