Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitkeringsgerechtigde gaat stadscentrum schoonhouden

Geplaatst opmaandag 7 november 2016 - 6:38

De gemeente Sittard-Geleen gaat nog deze maand als proef uitkeringsgerechtigden inzetten bij het schoonhouden van de stad.

Dat kan op vrijwillige of verplichte basis gebeuren.

Centrum
In een collegevoorstel is te lezen dat in beginsel tot tien mensen minimaal twaalf uur per week aan de slag gaan in het centrum van Sittard en Geleen. Het werk door uitkeringsgerechtigden zou bovenop het reguliere schoonmaakwerk in de stad komen.

Aanspreekpunt
Het gaat om het verwijderen van zwerfafval en onkruid, het vegen van goten en het vrijmaken en vrijhouden van straatkolken. Bij sneeuw kunnen ze ook ingezet worden voor het schoonhouden van paden. Ook zijn ze aanspreekpunt voor inwoners.

Korting
De ‘schoonmakers’ gaan aan de slag bij team Wijkbeheer. Als mensen niet komen of zich niet houden aan de opdracht, moet volgens het college ‘dit signaal worden opgepakt en worden doorgegeven vanuit Wijkbeheer naar Sociale Zaken, zodat handhavingsmaatregelen kunnen worden getroffen’. Korting op de uitkering is een van de mogelijke maatregelen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Sittard-Geleen hard getroffen door extra bezuinigingen
Gemeente eist dat bedrijf grote afvalbergen opruimt
Studenten moeten leven blazen in lege panden Sittard
Limburgse gemeenten moeten bezuinigen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen