Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitkering in Weert? Pas op met social media!

Geplaatst opvrijdag 16 september 2016 - 7:05

Weertenaren die leven van een uitkering doen er goed aan om op Linkedin te verzwijgen dat ze eigenlijk een baan hebben.

En dat stoepje dat ze net gelegd hebben, kunnen ze ook maar beter niet op Facebook posten. Om nog maar te zwijgen van de Instagramfoto's van de gezonde cateringhapjes die ze hebben verzorgd.

Feind hört mit
Handhavers van de gemeente kijken voortaan namelijk via sociale media mee wat je als uitkeringsgerechtigde zoal uitspookt. De gemeente Weert gebruikt voortaan ook sociale media als Facebook en LinkedIn op internet om te kijken of iemand uitkeringsfraude pleegt.

Privacy
Het team Handhaving van de gemeente heeft daartoe een opleiding Internet Rechercheren gevolgd. De gemeente geeft wel aan dat een handhaver altijd goed moet overwegen of een onderzoek op internet noodzakelijk is en of dit in bepaalde gevallen niet te veel inbreuk maakt op de persoonlijke levenssfeer van de uitkeringsgerechtigde als deze meekijkt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie

Gerelateerde berichten

Geen stijging bijstand in Heerlen tegen landelijke trend
Fors minder mensen in de bijstand in Brunssum
Beek en Sittard-Geleen te streng bij aanvraag bijstand
Eén op zeven Heerlense kinderen in bijstandsgezin
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen