Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitkering in Weert? Pas op met social media!

Geplaatst opvrijdag 16 september 2016 - 7:05

Weertenaren die leven van een uitkering doen er goed aan om op Linkedin te verzwijgen dat ze eigenlijk een baan hebben.

En dat stoepje dat ze net gelegd hebben, kunnen ze ook maar beter niet op Facebook posten. Om nog maar te zwijgen van de Instagramfoto's van de gezonde cateringhapjes die ze hebben verzorgd.

Feind hört mit
Handhavers van de gemeente kijken voortaan namelijk via sociale media mee wat je als uitkeringsgerechtigde zoal uitspookt. De gemeente Weert gebruikt voortaan ook sociale media als Facebook en LinkedIn op internet om te kijken of iemand uitkeringsfraude pleegt.

Privacy
Het team Handhaving van de gemeente heeft daartoe een opleiding Internet Rechercheren gevolgd. De gemeente geeft wel aan dat een handhaver altijd goed moet overwegen of een onderzoek op internet noodzakelijk is en of dit in bepaalde gevallen niet te veel inbreuk maakt op de persoonlijke levenssfeer van de uitkeringsgerechtigde als deze meekijkt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
1Limburg Facebook Algoritme wijziging
Uitgelicht
1Limburg op Facebook blijven zien

Facebook heeft een algoritme-wijziging aangekondigd. Daardoor kan het zijn dat je minder Facebook-berichten van 1Limburg op je tijdlijn gaat zien. Door een kleine handeling op Facebook te verrichten kun je dit voorkomen. We leggen dit kort uit in een artikel. Klik op de link om naar het artikel te gaan.

Bekijk de instructie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geen stijging bijstand in Heerlen tegen landelijke trend
Fors minder mensen in de bijstand in Brunssum
Beek en Sittard-Geleen te streng bij aanvraag bijstand
Eén op zeven Heerlense kinderen in bijstandsgezin
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen