Overslaan en naar de inhoud gaan

Uiting over kritische uitingen: 'Critici keken zelf niet'

Geplaatst opwoensdag 6 maart 2019 - 9:15

Lex Uiting, die als sidekick regelmatig aan tafel verscheen bij RTL Late Night met Twan Huys, kan zich niet vinden in het besluit het programma van de zender te halen.

"Ik vind per definitie dat de stekker er te vroeg is uitgetrokken", zegt Uiting woensdag in het Algemeen Dagblad. "Een journalistiek talent als Twan had zoveel meer verdiend dan dit."

Beeldvorming
Volgens de Venlonaar heeft het programma, dat na een maandenlange kritiekstroom maandag abrupt van de buis verdween, geen eerlijke kans gekregen. "De beeldvorming was niet juist. Veel mensen die ik kritiek hoorde uiten op het programma, haalden die kritiek uit de media. Ze gaven toe zelf niet eens naar Late Night te kijken."

Lees ook: 'Waar was Lex Uiting bij laatste show Late Night?'

Eeuwige spagaat
Dat Uiting bij die laatste uitzending, op carnavalsmaandag, zelf niet aanwezig was, riep bij onder meer recensent Angela de Jong vraagtekens op. Uiting: "Daar aan tafel zitten was 'nicht in Frage' en ik had wat privéafspraken in het zuiden. Dit was natuurlijk heftig nieuws. Al was ik er alleen maar even achter de schermen. Het is de eeuwige spagaat waarin ik zit, die tussen de zuidelijke gemoedelijkheid en het Gooische matras", aldus de voormalig Jocus-prins.

Superstoer
Het is volgens Uiting, die maandagochtend het slechte nieuws te horen kreeg van Huys, een goed besluit van de presentator geweest om maandag nog te stoppen met het programma, toen duidelijk werd dat het van tv ging verdwijnen. "Dat snap ik helemaal. Superstoer. Zo hield hij toch de regie in handen."

Lees ook: Huys in laatste uitzending Late Night: 'Geen moment spijt'

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen