Overslaan en naar de inhoud gaan

Uiting over kritische uitingen: 'Critici keken zelf niet'

Geplaatst opwoensdag 6 maart 2019 - 9:15

Lex Uiting, die als sidekick regelmatig aan tafel verscheen bij RTL Late Night met Twan Huys, kan zich niet vinden in het besluit het programma van de zender te halen.

"Ik vind per definitie dat de stekker er te vroeg is uitgetrokken", zegt Uiting woensdag in het Algemeen Dagblad. "Een journalistiek talent als Twan had zoveel meer verdiend dan dit."

Beeldvorming
Volgens de Venlonaar heeft het programma, dat na een maandenlange kritiekstroom maandag abrupt van de buis verdween, geen eerlijke kans gekregen. "De beeldvorming was niet juist. Veel mensen die ik kritiek hoorde uiten op het programma, haalden die kritiek uit de media. Ze gaven toe zelf niet eens naar Late Night te kijken."

Lees ook: 'Waar was Lex Uiting bij laatste show Late Night?'

Eeuwige spagaat
Dat Uiting bij die laatste uitzending, op carnavalsmaandag, zelf niet aanwezig was, riep bij onder meer recensent Angela de Jong vraagtekens op. Uiting: "Daar aan tafel zitten was 'nicht in Frage' en ik had wat privéafspraken in het zuiden. Dit was natuurlijk heftig nieuws. Al was ik er alleen maar even achter de schermen. Het is de eeuwige spagaat waarin ik zit, die tussen de zuidelijke gemoedelijkheid en het Gooische matras", aldus de voormalig Jocus-prins.

Superstoer
Het is volgens Uiting, die maandagochtend het slechte nieuws te horen kreeg van Huys, een goed besluit van de presentator geweest om maandag nog te stoppen met het programma, toen duidelijk werd dat het van tv ging verdwijnen. "Dat snap ik helemaal. Superstoer. Zo hield hij toch de regie in handen."

Lees ook: Huys in laatste uitzending Late Night: 'Geen moment spijt'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen