Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Uiting over kritische uitingen: 'Critici keken zelf niet'

Geplaatst opwoensdag 6 maart 2019 - 9:15

Lex Uiting, die als sidekick regelmatig aan tafel verscheen bij RTL Late Night met Twan Huys, kan zich niet vinden in het besluit het programma van de zender te halen.

"Ik vind per definitie dat de stekker er te vroeg is uitgetrokken", zegt Uiting woensdag in het Algemeen Dagblad. "Een journalistiek talent als Twan had zoveel meer verdiend dan dit."

Beeldvorming
Volgens de Venlonaar heeft het programma, dat na een maandenlange kritiekstroom maandag abrupt van de buis verdween, geen eerlijke kans gekregen. "De beeldvorming was niet juist. Veel mensen die ik kritiek hoorde uiten op het programma, haalden die kritiek uit de media. Ze gaven toe zelf niet eens naar Late Night te kijken."

Lees ook: 'Waar was Lex Uiting bij laatste show Late Night?'

Eeuwige spagaat
Dat Uiting bij die laatste uitzending, op carnavalsmaandag, zelf niet aanwezig was, riep bij onder meer recensent Angela de Jong vraagtekens op. Uiting: "Daar aan tafel zitten was 'nicht in Frage' en ik had wat privéafspraken in het zuiden. Dit was natuurlijk heftig nieuws. Al was ik er alleen maar even achter de schermen. Het is de eeuwige spagaat waarin ik zit, die tussen de zuidelijke gemoedelijkheid en het Gooische matras", aldus de voormalig Jocus-prins.

Superstoer
Het is volgens Uiting, die maandagochtend het slechte nieuws te horen kreeg van Huys, een goed besluit van de presentator geweest om maandag nog te stoppen met het programma, toen duidelijk werd dat het van tv ging verdwijnen. "Dat snap ik helemaal. Superstoer. Zo hield hij toch de regie in handen."

Lees ook: Huys in laatste uitzending Late Night: 'Geen moment spijt'

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen