Overslaan en naar de inhoud gaan

Uiting over kritische uitingen: 'Critici keken zelf niet'

Geplaatst opwoensdag 6 maart 2019 - 9:15

Lex Uiting, die als sidekick regelmatig aan tafel verscheen bij RTL Late Night met Twan Huys, kan zich niet vinden in het besluit het programma van de zender te halen.

"Ik vind per definitie dat de stekker er te vroeg is uitgetrokken", zegt Uiting woensdag in het Algemeen Dagblad. "Een journalistiek talent als Twan had zoveel meer verdiend dan dit."

Beeldvorming
Volgens de Venlonaar heeft het programma, dat na een maandenlange kritiekstroom maandag abrupt van de buis verdween, geen eerlijke kans gekregen. "De beeldvorming was niet juist. Veel mensen die ik kritiek hoorde uiten op het programma, haalden die kritiek uit de media. Ze gaven toe zelf niet eens naar Late Night te kijken."

Lees ook: 'Waar was Lex Uiting bij laatste show Late Night?'

Eeuwige spagaat
Dat Uiting bij die laatste uitzending, op carnavalsmaandag, zelf niet aanwezig was, riep bij onder meer recensent Angela de Jong vraagtekens op. Uiting: "Daar aan tafel zitten was 'nicht in Frage' en ik had wat privéafspraken in het zuiden. Dit was natuurlijk heftig nieuws. Al was ik er alleen maar even achter de schermen. Het is de eeuwige spagaat waarin ik zit, die tussen de zuidelijke gemoedelijkheid en het Gooische matras", aldus de voormalig Jocus-prins.

Superstoer
Het is volgens Uiting, die maandagochtend het slechte nieuws te horen kreeg van Huys, een goed besluit van de presentator geweest om maandag nog te stoppen met het programma, toen duidelijk werd dat het van tv ging verdwijnen. "Dat snap ik helemaal. Superstoer. Zo hield hij toch de regie in handen."

Lees ook: Huys in laatste uitzending Late Night: 'Geen moment spijt'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen