Overslaan en naar de inhoud gaan

Uiting: 'Mijn nieuwe liedje is popsong met rockend randje'

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 17:51

Met het nummer Gans veur Gaon meldt Lex Uiting zich weer aan het muziekfront. Ook werkt hij aan een nieuw programma.

"Het is een meezinger denk ik die - BOEM - binnenkomt", zegt Uiting.

'Schijt aan hebben'
Met het lied, dat gaat over je kansen pakken, rekent hij naar eigen zeggen ook af met vooroordelen, ongegronde kritiek en gezeur. De zanger en tv-persoonlijkheid uit Venlo weet dat een leven in de publiciteit schaduwkanten heeft. "Iedereen heeft een mening over wat je doet. Daar probeer ik steeds meer schijt aan te hebben. Daar gaat het nummer ook over."

Nao 't Zuuje
Met het nummer Nao 't Zuuje scoorde Uiting twee jaar geleden een hit. Zeker in Limburg. De gelijknamige documentaire over zijn Jocus-prinsschap in Venlo kreeg goede kritieken. "Ik vond het best moeilijk om na dat nummer weer een nieuw lied te maken. Gans veur Gaon is geen carnavalskraker maar een popsong met een rockend randje. Met een nieuwe band probeert de dialectzanger voet aan de grond te krijgen in het hele land. "Ik merk dat er steeds meer ruimte is voor dialectmuziek op de nationale zenders. "Ik bedoel als je Nick en Simon plat Volendams hoort praten dan klinkt dat toch bijna als Limburgs."

Nieuw programma
Uiting woont in Amsterdam en werkt al jaren voor de nationale televisie. Zo was hij sidekick van Twan Huys in het gesneuvelde programma RTL Late Night. "Ik wil graag weer een nieuw programma maken. Voor radio, tv of online. Ik heb een paar goede ideeën en dat wordt op dit moment besproken. Veel kan ik er nog niet over zeggen."

Kijk hier naar het optreden van Uiting bij NPO Radio 2:

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen