Overslaan en naar de inhoud gaan

Uiting: 'Mijn nieuwe liedje is popsong met rockend randje'

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 17:51

Met het nummer Gans veur Gaon meldt Lex Uiting zich weer aan het muziekfront. Ook werkt hij aan een nieuw programma.

"Het is een meezinger denk ik die - BOEM - binnenkomt", zegt Uiting.

'Schijt aan hebben'
Met het lied, dat gaat over je kansen pakken, rekent hij naar eigen zeggen ook af met vooroordelen, ongegronde kritiek en gezeur. De zanger en tv-persoonlijkheid uit Venlo weet dat een leven in de publiciteit schaduwkanten heeft. "Iedereen heeft een mening over wat je doet. Daar probeer ik steeds meer schijt aan te hebben. Daar gaat het nummer ook over."

Nao 't Zuuje
Met het nummer Nao 't Zuuje scoorde Uiting twee jaar geleden een hit. Zeker in Limburg. De gelijknamige documentaire over zijn Jocus-prinsschap in Venlo kreeg goede kritieken. "Ik vond het best moeilijk om na dat nummer weer een nieuw lied te maken. Gans veur Gaon is geen carnavalskraker maar een popsong met een rockend randje. Met een nieuwe band probeert de dialectzanger voet aan de grond te krijgen in het hele land. "Ik merk dat er steeds meer ruimte is voor dialectmuziek op de nationale zenders. "Ik bedoel als je Nick en Simon plat Volendams hoort praten dan klinkt dat toch bijna als Limburgs."

Nieuw programma
Uiting woont in Amsterdam en werkt al jaren voor de nationale televisie. Zo was hij sidekick van Twan Huys in het gesneuvelde programma RTL Late Night. "Ik wil graag weer een nieuw programma maken. Voor radio, tv of online. Ik heb een paar goede ideeën en dat wordt op dit moment besproken. Veel kan ik er nog niet over zeggen."

Kijk hier naar het optreden van Uiting bij NPO Radio 2:

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen