Overslaan en naar de inhoud gaan

Uiting: 'Mijn nieuwe liedje is popsong met rockend randje'

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 17:51

Met het nummer Gans veur Gaon meldt Lex Uiting zich weer aan het muziekfront. Ook werkt hij aan een nieuw programma.

"Het is een meezinger denk ik die - BOEM - binnenkomt", zegt Uiting.

'Schijt aan hebben'
Met het lied, dat gaat over je kansen pakken, rekent hij naar eigen zeggen ook af met vooroordelen, ongegronde kritiek en gezeur. De zanger en tv-persoonlijkheid uit Venlo weet dat een leven in de publiciteit schaduwkanten heeft. "Iedereen heeft een mening over wat je doet. Daar probeer ik steeds meer schijt aan te hebben. Daar gaat het nummer ook over."

Nao 't Zuuje
Met het nummer Nao 't Zuuje scoorde Uiting twee jaar geleden een hit. Zeker in Limburg. De gelijknamige documentaire over zijn Jocus-prinsschap in Venlo kreeg goede kritieken. "Ik vond het best moeilijk om na dat nummer weer een nieuw lied te maken. Gans veur Gaon is geen carnavalskraker maar een popsong met een rockend randje. Met een nieuwe band probeert de dialectzanger voet aan de grond te krijgen in het hele land. "Ik merk dat er steeds meer ruimte is voor dialectmuziek op de nationale zenders. "Ik bedoel als je Nick en Simon plat Volendams hoort praten dan klinkt dat toch bijna als Limburgs."

Nieuw programma
Uiting woont in Amsterdam en werkt al jaren voor de nationale televisie. Zo was hij sidekick van Twan Huys in het gesneuvelde programma RTL Late Night. "Ik wil graag weer een nieuw programma maken. Voor radio, tv of online. Ik heb een paar goede ideeën en dat wordt op dit moment besproken. Veel kan ik er nog niet over zeggen."

Kijk hier naar het optreden van Uiting bij NPO Radio 2:

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen