Overslaan en naar de inhoud gaan

Uiting maakt podcast over baarmoederhalskanker vriendin

Geplaatst opdonderdag 16 september 2021 - 9:58

Lex Uiting en zijn vriendin Susan Oostdam hebben een podcast gemaakt over haar ziekte en de emotionele rollercoaster waar ze een jaar geleden in belandden toen bij Oostdam baarmoederhalskanker werd ontdekt.

Ze namen alle gesprekken met de artsen op, net als de gesprekken met familie en elkaar.

Video L1

Audiobestanden
"Ons leven stond op z'n kop. Vanaf moment één dat we 't ziekenhuis in liepen, heb ik de moeilijke gesprekken met de artsen opgenomen, houtje-touwtje met de dictafoon van m'n iPhone", schrijft Uiting op Instagram. "Om het later thuis nog eens rustig terug te kunnen luisteren."

"Er komt zoveel emotie bij. Je zit tegenover een arts en hebt zoveel vragen. Ik wilde het thuis nog eens rustig afluisteren, ook omdat we familie hebben in Limburg, ver weg, en die wil je zo goed mogelijk informeren", vertelt Uiting in het AD. De twee komen allebei uit Venlo en leerden elkaar daar ook kennen. Inmiddels wonen ze al jaren in Amsterdam.

Podcast
Het was aanvankelijk niet de bedoeling om de audiobestanden te publiceren. Maar toen Susan erachter kwam dat bijna de helft van alle vrouwen nooit een uitstrijkje laat maken bij de huisarts, kreeg ze het idee om een podcast te maken. "Ik vond dat het béste en het slechtste idee ooit. Tegelijkertijd."

De podcast 'De Tumor Tapes' is vanaf donderdag te beluisteren. "Je zit bij ons aan de keukentafel, je ligt naast ons in bed, en je rijdt met Susan de OK op. Met alle tranen, angst en spanningen die daarbij komen kijken", zegt Uiting op Instagram. "Met maar één doel: iedereen laten horen hoe - focking - belangrijk dat uitstrijkje is."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen