Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitgedoste mentor langs eindexamenleerlingen: 'Proficiat!'

Geplaatst opwoensdag 20 mei 2020 - 17:13

Leerlingen van het Citaverde College in Heerlen horen niet op 4 juni, maar woensdag al of ze definitief hun diploma behaald hebben of niet. En dat wordt op een ludieke manier gedaan.

"We gaan in een auto met een speaker met luide muziek, vlaggen en ballonnen langs eindexamenleerlingen", vertelt mentor Inge Berghs. "Al mijn 16 leerlingen zijn geslaagd, dus bij iedereen is het feest."

125 leerlingen
Het Citaverde College wilde iedereen zo snel mogelijk laten weten of ze geslaagd zijn of niet. In totaal krijgen bijna 125 vmbo-leerlingen woensdag een bezoekje van hun mentor in een uitgedoste auto. De eerste leerling die het goede nieuws te horen krijgt is Jennifer. "Ik sta helemaal te trillen. Ik wist het nog niet zeker. Ik ben zo blij", roept ze enthousiast vanuit de deuropening.

Video: L1

Veiligheidsbeperkingen
"We hebben gekeken naar hoe we dit, binnen de geldende richtlijnen, toch bijzonder kunnen maken voor de leerlingen die na vier jaren hard werken en veel inzet wat aandacht verdienen, ondanks alle veiligheidsbeperkingen in mogelijkheden, ten gevolge van de corona-uitbraak", vertelt Jean-Marie Feijs, adjunct-directeur bovenbouw VMBO.

Genieten
Niet alleen de leerlingen zijn enthousiast over het verrassingsbezoek. Ook de mentoren genieten er duidelijk van. Berghs loopt met een grote glimlach, zwaaiend met de geslaagd-vlag en een feesttoeter door de straat. "Op naar de volgende geslaagde leerling!"

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen