Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitgebrande praalwagen door ruimtegebrek onder viaduct

Geplaatst opdonderdag 15 maart 2018 - 5:55

De carnavalswagen die woensdagochtend in brand vloog terwijl die onder een viaduct van de E314 bij Maasmechelen stond en daardoor een file veroorzaakte, was daar geparkeerd omdat er elders geen plek was.

Achterin de file ontstond een kettingbotsing, waarbij een 52-jarige vrachtwagenchauffeur om het leven kwam.

Lees ook: Dodelijk ongeval in file door brandende praalwagen

De praalwagen die door nog onbekende oorzaak in brand vloog, was afkomstig van een club carnavalisten uit Urmond.

Stalling
Volgens Ron de Rooy hebben zij de wagen onder de brug gestald, omdat er geen plaats was in de gemeentelijke stalling. De Rooy is betrokken bij het vervoer van de carnavalswagens rond de halfvastentochten: "We regelen de stalling van de wagens die meedoen aan de optochten hier in Belgisch-Limburg. Tussen de optochten door hoeven de wagens dan niet onnodig veel over de weg. In Maasmechelen bleek er te weinig plaats, daarom hebben sommige clubs alternatieven gezocht, bijvoorbeeld dus onder het viaduct."

Parkeerverbod
De gemeente Maasmechelen was niet op de hoogte van een tekort aan parkeerruimte. "Er zijn geen meldingen binnengekomen", zegt burgemeester Raf Terwingen.. "Het is de eigen keuze en verantwoordelijkheid van de verenigingen geweest om de wagens ondanks een parkeerverbod onder de brug te parkeren. Ik pas ervoor om de zwarte piet toegeschoven te krijgen door de wagenbouwers."

De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. De groep uit Urmond die de wagen heeft gebouwd, wil niet reageren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen