Overslaan en naar de inhoud gaan

'Uitgaansgeweld in Valkenburg is incident'

Geplaatst opzondag 8 februari 2015 - 14:41

Het recente uitgaansgeweld in Valkenburg is een incident.

Dat schrijft burgemeester Martin Eurlings aan raadslid Niels Dauven (Algemeen Belang) die vragen had gesteld naar aanleiding van een een aantal onrustige stapavonden in januari, waarbij de politie in één weekend zelfs twee keer het centrum moest schoonvegen.

Geen trend
Volgens Eurlings is er echter geen sprake van een trend. "Soms zijn er incidenten, en die hebben onze volle aandacht. Er is beslist geen sprake van structurele problematiek." Ook is er volgens de burgemeester genoeg politie voorhanden om de orde te handhaven.

Populaire stad
De burgemeester wijst bij de incidenten op de populariteit van het Geulstadje: "Valkenburg is een toeristenplaats bij uitstek en trekt jaarlijks heel veel bezoekers. Dat heeft veel voordelen, maar er kleven ook nadelen aan." Eurlings kondigt tot slot aan dat er, los van de incidenten, structureel overleg komt met de horeca.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eurlings: 'Imago Valkenburg bijzaak in loverboy-zaak'
Exploitant Geulpoort vertrekt na amper halfjaar
Kerststad Valkenburg
'Valkenburg moet agenten op vakantie laten komen'
Dialect streektaal Limburgs leesplankje
Gemeentebestuur Valkenburg ziet niks in gratis dialectboekje
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen