Overslaan en naar de inhoud gaan

'Uitgaansgeweld in Valkenburg is incident'

Geplaatst opzondag 8 februari 2015 - 14:41

Het recente uitgaansgeweld in Valkenburg is een incident.

Dat schrijft burgemeester Martin Eurlings aan raadslid Niels Dauven (Algemeen Belang) die vragen had gesteld naar aanleiding van een een aantal onrustige stapavonden in januari, waarbij de politie in één weekend zelfs twee keer het centrum moest schoonvegen.

Geen trend
Volgens Eurlings is er echter geen sprake van een trend. "Soms zijn er incidenten, en die hebben onze volle aandacht. Er is beslist geen sprake van structurele problematiek." Ook is er volgens de burgemeester genoeg politie voorhanden om de orde te handhaven.

Populaire stad
De burgemeester wijst bij de incidenten op de populariteit van het Geulstadje: "Valkenburg is een toeristenplaats bij uitstek en trekt jaarlijks heel veel bezoekers. Dat heeft veel voordelen, maar er kleven ook nadelen aan." Eurlings kondigt tot slot aan dat er, los van de incidenten, structureel overleg komt met de horeca.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eurlings: 'Imago Valkenburg bijzaak in loverboy-zaak'
Exploitant Geulpoort vertrekt na amper halfjaar
Kerststad Valkenburg
'Valkenburg moet agenten op vakantie laten komen'
Nieuwe website voor ondernemers in Valkenburg
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen