Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitbreidingsplannen Toverland lopen vertraging op

Geplaatst opdonderdag 2 december 2021 - 6:00

Attractiepark Toverland komt begin volgend jaar met het ontwerpbestemmingsplan van de uitbreiding van het park.

Dat is later dan het attractiepark in Sevenum had gehoopt.

Corona
Een woordvoerder van het park laat weten dat het probleem tweeledig is. "Door corona moesten veel overleggen digitaal plaatsvinden", zegt ze. "Verder hadden onderzoekers meer tijd nodig, omdat zorgvuldigheid het uitgangspunt is. Mede daarom kan het attractiepark pas volgend jaar het bestemmingsplan voor de uitbreiding van het park afronden."

In het bestemmingsplan wil Toverland vastleggen waar het park de komende jaren naar toe zal groeien. In het eerste kwartaal van 2022 hoopt het pretpark de plannen klaar te hebben.

Hotel
Het attractiepark wil de komende tientallen jaren flink uitbreiden. Omwonenden zijn niet blij met de plannen. Zij vrezen dat uitbreiding meer overlast met zich mee zal brengen. Vooral een hotel zien ze niet zitten. Al jaren klagen bewoners van Kronenberg en Evertsoord over geluidsoverlast van het park. Met de realisatie van een hotel zijn ze ongerust dat de overlast alleen maar zal toenemen.

Participatieproces
Toverland geeft aan dat ze het belangrijk vinden om de omgeving bij het nieuwe bestemmingsplan te betrekken. Daarom is het park begin dit jaar een participatieproces gestart voor omwonenden en belangstellenden. "Het informeren van de belanghebbenden en het ophalen van wensen, ideeën en kansen zijn inmiddels afgerond. De terugkoppeling naar bewoners en belangstellenden stond deze maand op het programma, maar is door de vertraging uitgesteld naar begin volgend jaar", zegt de woordvoerder van Toverland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen