Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitbreidingsplannen Toverland lopen vertraging op

Geplaatst opdonderdag 2 december 2021 - 6:00

Attractiepark Toverland komt begin volgend jaar met het ontwerpbestemmingsplan van de uitbreiding van het park.

Dat is later dan het attractiepark in Sevenum had gehoopt.

Corona
Een woordvoerder van het park laat weten dat het probleem tweeledig is. "Door corona moesten veel overleggen digitaal plaatsvinden", zegt ze. "Verder hadden onderzoekers meer tijd nodig, omdat zorgvuldigheid het uitgangspunt is. Mede daarom kan het attractiepark pas volgend jaar het bestemmingsplan voor de uitbreiding van het park afronden."

In het bestemmingsplan wil Toverland vastleggen waar het park de komende jaren naar toe zal groeien. In het eerste kwartaal van 2022 hoopt het pretpark de plannen klaar te hebben.

Hotel
Het attractiepark wil de komende tientallen jaren flink uitbreiden. Omwonenden zijn niet blij met de plannen. Zij vrezen dat uitbreiding meer overlast met zich mee zal brengen. Vooral een hotel zien ze niet zitten. Al jaren klagen bewoners van Kronenberg en Evertsoord over geluidsoverlast van het park. Met de realisatie van een hotel zijn ze ongerust dat de overlast alleen maar zal toenemen.

Participatieproces
Toverland geeft aan dat ze het belangrijk vinden om de omgeving bij het nieuwe bestemmingsplan te betrekken. Daarom is het park begin dit jaar een participatieproces gestart voor omwonenden en belangstellenden. "Het informeren van de belanghebbenden en het ophalen van wensen, ideeën en kansen zijn inmiddels afgerond. De terugkoppeling naar bewoners en belangstellenden stond deze maand op het programma, maar is door de vertraging uitgesteld naar begin volgend jaar", zegt de woordvoerder van Toverland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen