Overslaan en naar de inhoud gaan

'Uitbreiding Makado in Beek funest voor Geleen’

Geplaatst opdinsdag 27 januari 2015 - 7:10

De voorgestelde uitbreiding van Makado in Beek wordt funest voor de winkelstand in Geleen.

Dat zei Trudy Keulers van Delta Lloyd maandag voor de Raad van State in Den Haag. Delta Lloyd is eigenaar van het toch al geplaagde centrum van Geleen. Samen met Lou Smeets van winkelcentra in Stein, Zuidhof-Geleen en Gardenz kwam Keulers in het geweer tegen het nieuwe bestemmingsplan van Makado.

Nieuwe plan
Het nieuwe plan maakt een uitbreiding van Limburgs grootste overdekte mall mogelijk met 7500 vierkante meter; goed voor 25 nieuwe winkels en een dubbeldeks parkeergarage voor 425 extra auto’s.

Geen belemmering
Formeel lijkt eigenaar Syntrus Achmea niets meer in de weg te staan de uitbreiding ook daadwerkelijk te starten omdat tegenstanders niet meer in beroep zijn gekomen tegen de verleende omgevingsvergunning die daarmee onherroepelijk is. Zelfs een afgeschoten bestemmingsplan zou geen belemmering meer zijn déze uitbreiding uit te voeren.

De Raad van State heeft mogelijk meer dan zes weken nodig voor de uitspraak.

Lees ook: Grotere Makado Beek werkt niet 'verdringend'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Beek en Sittard-Geleen akkoord over Makado
Lintje doorgeknipt in uitgebreide Makado Beek
Bestemmingsplan uitbreiding Makado Beek vernietigd
Grotere Makado Beek werkt niet ‘verdringend’
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen