Overslaan en naar de inhoud gaan

'Uitbreiding Makado in Beek funest voor Geleen’

Geplaatst opdinsdag 27 januari 2015 - 7:10

De voorgestelde uitbreiding van Makado in Beek wordt funest voor de winkelstand in Geleen.

Dat zei Trudy Keulers van Delta Lloyd maandag voor de Raad van State in Den Haag. Delta Lloyd is eigenaar van het toch al geplaagde centrum van Geleen. Samen met Lou Smeets van winkelcentra in Stein, Zuidhof-Geleen en Gardenz kwam Keulers in het geweer tegen het nieuwe bestemmingsplan van Makado.

Nieuwe plan
Het nieuwe plan maakt een uitbreiding van Limburgs grootste overdekte mall mogelijk met 7500 vierkante meter; goed voor 25 nieuwe winkels en een dubbeldeks parkeergarage voor 425 extra auto’s.

Geen belemmering
Formeel lijkt eigenaar Syntrus Achmea niets meer in de weg te staan de uitbreiding ook daadwerkelijk te starten omdat tegenstanders niet meer in beroep zijn gekomen tegen de verleende omgevingsvergunning die daarmee onherroepelijk is. Zelfs een afgeschoten bestemmingsplan zou geen belemmering meer zijn déze uitbreiding uit te voeren.

De Raad van State heeft mogelijk meer dan zes weken nodig voor de uitspraak.

Lees ook: Grotere Makado Beek werkt niet 'verdringend'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Beek en Sittard-Geleen akkoord over Makado
Lintje doorgeknipt in uitgebreide Makado Beek
Bestemmingsplan uitbreiding Makado Beek vernietigd
Grotere Makado Beek werkt niet ‘verdringend’
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen