Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitbreiding haven verdeelt Heijen

Geplaatst opmaandag 27 juli 2020 - 19:56

Spandoeken in Heijen van voor- en tegenstanders van de uitbreiding van de haven duiden erop dat de meningen verdeeld zijn. Tegenstanders vinden dat de leefbaarheid wordt aangetast, voorstanders wijzen op de economie.

Begin juli presenteerde de Dorpsvereniging Hèjje Mojjer de resultaten van een enquête aan de gemeente Gennep waar Heijen onder valt. Daarin spreekt een grote meerderheid van de ondervraagden zich uit tegen het project. Een meerderheid in de raad daarentegen is vóór de aanleg van een nieuwe haveninsteek. Daarvoor heeft de EU al een bedrag van vier miljoen euro toegezegd.

Video: L1

Gekleurd
Voor de enquête werden alle huishoudens van Heijen benaderd. 42 procent vulde het formulier in. Volgens voorstanders van de havenuitbreiding waren de vragen gekleurd en leidend.

Om de inwoners beter te informeren over de plannen hebben de initiatiefnemers van de havenuitbreiding een website geopend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen