Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitbreiding haven verdeelt Heijen

Geplaatst opmaandag 27 juli 2020 - 19:56

Spandoeken in Heijen van voor- en tegenstanders van de uitbreiding van de haven duiden erop dat de meningen verdeeld zijn. Tegenstanders vinden dat de leefbaarheid wordt aangetast, voorstanders wijzen op de economie.

Begin juli presenteerde de Dorpsvereniging Hèjje Mojjer de resultaten van een enquête aan de gemeente Gennep waar Heijen onder valt. Daarin spreekt een grote meerderheid van de ondervraagden zich uit tegen het project. Een meerderheid in de raad daarentegen is vóór de aanleg van een nieuwe haveninsteek. Daarvoor heeft de EU al een bedrag van vier miljoen euro toegezegd.

Video: L1

Gekleurd
Voor de enquête werden alle huishoudens van Heijen benaderd. 42 procent vulde het formulier in. Volgens voorstanders van de havenuitbreiding waren de vragen gekleurd en leidend.

Om de inwoners beter te informeren over de plannen hebben de initiatiefnemers van de havenuitbreiding een website geopend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen