Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitblinkende proefspeler schiet Fortuna Sittard naar zege

Geplaatst opwoensdag 3 juli 2019 - 20:50

Mede dankzij twee doelpunten van proefspeler Jonathan Benteke (24) heeft Fortuna Sittard ook de tweede oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen. Het Griekse Aris FC werd met 5-1 geklopt.

De Sittardse formatie startte de wedstrijd met een mix van talenten, nieuwkomers en enkele vaste waarden. Alleen basiskrachten Mark Diemers, Mica Pinto en Jorrit Smeets speelden vanaf de eerste minuut.

Lees ook: Fortuna Sittard zet publiekslieveling uit de selectie

Show van Benteke
Proefspelers Grégoire Amiot, Nikolai Laursen en Benteke kregen een kans in de basisformatie. De andere drie stagiares, Jacky Donkor, Elvis Mehanovic en Joshua Wehking, begonnen op de bank. Het was Benteke die met twee doelpunten de show stal. Hij opende de score, zag Diemers de 2-0 maken en zorgde toen zelf voor de derde treffer. Tien minuten voor rust deed de Griekse tegenstander iets terug: 3-1.

Sterker Fortuna
Na de hervatting golfde het spel op en neer. Fortuna Sittard kreeg enkele kansen om de voorsprong te vergroten, maar benutte die niet. Tien minuten voor tijd mocht de Fortuna-aanhang opnieuw juichen toen de doelman van Aris de bal niet onder controle kreeg en Adnan Ugur het leer in het Griekse doel schoot: 4-1. Kort voor het einde van de wedstrijd bepaalde invaller Agim Zeka met een bekeken schot de eindstand op 5-1.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen