Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitblinkende Kaya voorkomt nederlaag Fortuna

Geplaatst opvrijdag 18 maart 2016 - 21:51

Aan de hand van een opnieuw excellerende doelman Ferhat Kaya, heeft Fortuna Sittard vrijdagavond een punt gepakt bij koploper Sparta.

Een kogel van Raymond Fafiani leidde uiteindelijk tot een 1-1 eindstand. Daarmee bleef Fortuna voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen.

Stormloop
Sparta ontketende van meet af aan een aanvalsstorm waar de gasten niet tegen bestand waren. Het duurde 24 minuten voordat doelman Ferhat Kaya eindelijk capituleerde. Roel Janssen liet zich dollen door Roland Bergkamp en de voorzet van de boomlange spits bereikte het hoofd van Paco van Moorsel. Zijn inzet was de Belgisch-Turkse sluitpost te machtig: 1-0.

Applaus
Het Sparta-publiek veerde de eerste 45 minuten een kleine tien keer op, maar applaudisseerde bijna net zo vaak voor de fantastische reflexen van de weergaloze Fortuna-goalie.

Ingrijpen
Trainer Ben van Dael zag het met lede ogen aan en greep halverwege in. De onzichtbare Muhammed Mert en de continu overlopen Luc Mares werden vervangen voor Marco Ospitalieri en Dennis Dengering, terwijl er tactisch werd overgegaan op 4-4-2. Dat pakte wonderwel goed uit.

Verwoestend
Kaya sleepte de Limburgers er weliswaar twee keer doorheen, maar daarna werd Fortuna dreigender op counter. Na een paar plaagstootjes, sloeg middenvelder Raymond Fafiani vanaf 25 meter toe met een verwoestend schot: 1-1. Daar bleef het bij.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Raymond Fafiani naar Fortuna Sittard
Fortuna zegt contracten van negen spelers op
Fortuna Sittard mist Fafiani
Fortuna-VVV1 21-3-15
Ferhat Kaya voorkomt negatief record voor Fortuna
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen