Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitblinkende Kaya voorkomt nederlaag Fortuna

Geplaatst opvrijdag 18 maart 2016 - 21:51

Aan de hand van een opnieuw excellerende doelman Ferhat Kaya, heeft Fortuna Sittard vrijdagavond een punt gepakt bij koploper Sparta.

Een kogel van Raymond Fafiani leidde uiteindelijk tot een 1-1 eindstand. Daarmee bleef Fortuna voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen.

Stormloop
Sparta ontketende van meet af aan een aanvalsstorm waar de gasten niet tegen bestand waren. Het duurde 24 minuten voordat doelman Ferhat Kaya eindelijk capituleerde. Roel Janssen liet zich dollen door Roland Bergkamp en de voorzet van de boomlange spits bereikte het hoofd van Paco van Moorsel. Zijn inzet was de Belgisch-Turkse sluitpost te machtig: 1-0.

Applaus
Het Sparta-publiek veerde de eerste 45 minuten een kleine tien keer op, maar applaudisseerde bijna net zo vaak voor de fantastische reflexen van de weergaloze Fortuna-goalie.

Ingrijpen
Trainer Ben van Dael zag het met lede ogen aan en greep halverwege in. De onzichtbare Muhammed Mert en de continu overlopen Luc Mares werden vervangen voor Marco Ospitalieri en Dennis Dengering, terwijl er tactisch werd overgegaan op 4-4-2. Dat pakte wonderwel goed uit.

Verwoestend
Kaya sleepte de Limburgers er weliswaar twee keer doorheen, maar daarna werd Fortuna dreigender op counter. Na een paar plaagstootjes, sloeg middenvelder Raymond Fafiani vanaf 25 meter toe met een verwoestend schot: 1-1. Daar bleef het bij.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Raymond Fafiani naar Fortuna Sittard
Fortuna zegt contracten van negen spelers op
Fortuna Sittard mist Fafiani
Fortuna-VVV1 21-3-15
Ferhat Kaya voorkomt negatief record voor Fortuna
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen