Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitbater iconisch theater La Bonbonnière verlaat het podium

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 12:27

De voormalige stadsschouwburg in Maastricht, La Bonbonnière, wordt voorlopig niet gebruikt. Meerdere nog geplande evenementen zijn afgeblazen of worden verplaatst.

Het pand is eigendom van de gemeente Maastricht maar het beheer is in handen van de Brand Bierbrouwerij. En die had cateringbedrijf Maison van den Boer binnengehaald als exploitant.

Rendabel
Het cateringbedrijf heeft drie jaar lang in het pand gezeten. Maar volgens directeur Jeroen Enzerink was het niet rendabel genoeg. Ze hebben daarom besloten om er mee te stoppen, om de verliezen niet te laten oplopen.

Contract
Het contract met Maison van de Boer is per 1 augustus ontbonden. De twee partijen zeggen dat de overeenkomst in goed overleg is beëindigd. In het pand zat een brasserie en er waren zalen voor bijeenkomsten.

Leeg
De aankleding en de inrichting waren eigendom van Maison van den Boer. De cateraar heeft alle spullen meegenomen. Het gebouw is daardoor nu leeg.

Onderhandelingen
Een woordvoerder van de brouwerij zegt dat Brand in overleg is met meerdere partijen die het pand willen gaan uitbaten. Maar omdat er grote investeringen nodig zijn om te starten, duren de onderhandelingen naar verwachting langer. Tot die tijd is het pand gesloten.

Brand zegt niet in te kunnen schatten wanneer het heropend wordt.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen