Overslaan en naar de inhoud gaan

Uit VS teruggekeerde Bart Schild beleeft thriller met BAL

Geplaatst opwoensdag 10 februari 2021 - 16:42

Bart Schild keerde onlangs terug uit de Verenigde Staten om weer voor Basketball Academie Limburg (BAL) in Weert te gaan spelen.

Dinsdagavond had de tweede zege van het seizoen geboekt moeten worden door Schild en BAL, maar twee keer ging het in de slotseconde fout. Balen dus voor de 23-jarige speler, die wel erg blij is met zijn terugkeer op het oude nest, ook al kreeg hij met een kleine cultuurshock te maken.

Terugkeer
Het komt niet vaak voor dat spelers in de loop van hun carrière terugkeren bij opleidingsinstituut BAL. Schild deed dat tijdens de lockdown wel. Vier jaar geleden liet hij Weert achter zich om in de Verenigde Staten te gaan spelen. Hij kijkt voldaan en trots terug op dat avontuur. De opgedane ervaring hoopt Schild te benutten om, vooral onder de basket, van meerwaarde te zijn voor BAL.

Lees ook: Twee Bossche buzzerbeaters worden BAL fataal: 88-89

Klimmen
De playoffs voor de bovenste plaatsen zijn het doel van de club. Maar vooralsnog bivakkeert BAL tussen de onderste ploegen op de ranglijst van de Dutch Basketball League. "We hebben in de eerste vijf wedstrijden tegen de vier topploegen gespeeld", zegt voorzitter Jeroen van Veen, die er vertrouwen in heeft dat BAL gaat klimmen op de ranglijst. Wel wijzen Van Veen én Schild op de lijst blessures die BAL momenteel dwarszitten.

Tegen Den Bosch Heroes ging BAL dinsdagavond op curieuze wijze onderuit, maar zaterdag lonkt de ultieme kans op revanche. De ploeg uit Weert speelt dan in Amsterdam tegen de hekkensluiter van de competitie, Apollo.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen