Overslaan en naar de inhoud gaan

Uit VS teruggekeerde Bart Schild beleeft thriller met BAL

Geplaatst opwoensdag 10 februari 2021 - 16:42

Bart Schild keerde onlangs terug uit de Verenigde Staten om weer voor Basketball Academie Limburg (BAL) in Weert te gaan spelen.

Dinsdagavond had de tweede zege van het seizoen geboekt moeten worden door Schild en BAL, maar twee keer ging het in de slotseconde fout. Balen dus voor de 23-jarige speler, die wel erg blij is met zijn terugkeer op het oude nest, ook al kreeg hij met een kleine cultuurshock te maken.

Terugkeer
Het komt niet vaak voor dat spelers in de loop van hun carrière terugkeren bij opleidingsinstituut BAL. Schild deed dat tijdens de lockdown wel. Vier jaar geleden liet hij Weert achter zich om in de Verenigde Staten te gaan spelen. Hij kijkt voldaan en trots terug op dat avontuur. De opgedane ervaring hoopt Schild te benutten om, vooral onder de basket, van meerwaarde te zijn voor BAL.

Lees ook: Twee Bossche buzzerbeaters worden BAL fataal: 88-89

Klimmen
De playoffs voor de bovenste plaatsen zijn het doel van de club. Maar vooralsnog bivakkeert BAL tussen de onderste ploegen op de ranglijst van de Dutch Basketball League. "We hebben in de eerste vijf wedstrijden tegen de vier topploegen gespeeld", zegt voorzitter Jeroen van Veen, die er vertrouwen in heeft dat BAL gaat klimmen op de ranglijst. Wel wijzen Van Veen én Schild op de lijst blessures die BAL momenteel dwarszitten.

Tegen Den Bosch Heroes ging BAL dinsdagavond op curieuze wijze onderuit, maar zaterdag lonkt de ultieme kans op revanche. De ploeg uit Weert speelt dan in Amsterdam tegen de hekkensluiter van de competitie, Apollo.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen