Overslaan en naar de inhoud gaan

Uit put geredde Zorro geopereerd aan gebroken achterpoot

Geplaatst opwoensdag 9 maart 2016 - 6:57

Zorro, de tienjarige hond die vorige week na zes dagen uit een twaalf meter diepe put in Venlo werd bevrijd, is dinsdagmiddag geopereerd aan zijn gebroken achterpoot.

De kruising tussen een labrador en Fox Hound mocht daarna weer naar huis om verder op te knappen. De hond belandde anderhalve week geleden tijdens een avondwandeling in de put en werd vorige week donderdagavond bevrijd door brandweer en politie.

Trauma
Volgens zijn bazin Marijke Storck gaat het steeds beter met Zorro. "Zijn ogen glanzen al weer wat meer. Hij rust nog veel, maar sluit zijn ogen niet meer. Ik denk dat dat toch te maken heeft met de traumatische ervaring die hij in de put heeft gehad." De alleenstaande Venlose zegt al vijfhonderd euro kwijt te zijn aan onder meer controles bij de dierenarts en het inschakelen van de dierenambulance.

Inzameling
Voor de operatie van Zorro moet ze nog eens duizend euro neertellen. Vrienden hebben haar dat geld voorgeschoten. "Dat is geweldig, maar ik wil hen natuurlijk graag terugbetalen." Daarom is haar vriendin Martina Goosen op Facebook een inzamelingsactie gestart. Haar bericht met rekeningnummer is al meer dan honderd keer gedeeld. De eerste telefoontjes van mensen die financieel bij willen springen zijn binnen, vertelt Martina.

Lees ook: Inzamelingsactie voor 'puthond' Zorro.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Hond al dagen vast in tien meter diepe put
'Het is maar de vraag of Zorro overleeft'
Inzamelingsactie voor 'puthond' Zorro
Inzamelingsactie voor hond Zorro levert 660 euro op
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen