Overslaan en naar de inhoud gaan

Uit kermisattractie gevallen jongen (5) is weer thuis

Geplaatst opzondag 21 april 2019 - 19:48

De jongen die zaterdagavond op de kermis in Helden uit de rups-attractie viel, heeft zondag het ziekenhuis verlaten.

Dat heeft burgemeester Wilma Delissen tegen RTL Nieuws gezegd. Het kind kampt met een hersenschudding.

Lees ook: Kind (5) raakt gewond bij val uit attractie kermis Helden

Opgelucht
Delissen heeft contact met de familie van de jongen. "Ik heb net zijn vader gesproken. Het jongetje heeft vanochtend het ziekenhuis verlaten en moet nu weer verder opknappen", zo zegt ze op de RTL-website. "Iedereen is ontzettend opgelucht dat het zo is afgelopen."

'Kind is gaan staan'
Atze Lubach, woordvoerder van de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders (Bovak), gaf zondag tegenover L1 aan dat het kind in de attractie was gaan staan. "Het jongetje zat met andere kinderen in de kinderattractie. De rups gaat eerst naar voren, dan gaat de kap dicht en vervolgens gaat ie achteruit. De kap gaat dan weer open en dan beweegt de rups met geringe snelheid. Het kind is toen gaan staan en ter hoogte van de kassa eruit gevallen."

Lees ook: Kermisongeluk: 'Jongetje ging staan in rups'

Traumahelikopter
De jongen werd na het incident ter plaatse behandeld door hulpverleners. Vervolgens werd hij met een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Met uitzondering van de rups-attractie gingen de overige kermisattracties zondagochtend 'gewoon' weer open.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen