Overslaan en naar de inhoud gaan

Uit kermisattractie gevallen jongen (5) is weer thuis

Geplaatst opzondag 21 april 2019 - 19:48

De jongen die zaterdagavond op de kermis in Helden uit de rups-attractie viel, heeft zondag het ziekenhuis verlaten.

Dat heeft burgemeester Wilma Delissen tegen RTL Nieuws gezegd. Het kind kampt met een hersenschudding.

Lees ook: Kind (5) raakt gewond bij val uit attractie kermis Helden

Opgelucht
Delissen heeft contact met de familie van de jongen. "Ik heb net zijn vader gesproken. Het jongetje heeft vanochtend het ziekenhuis verlaten en moet nu weer verder opknappen", zo zegt ze op de RTL-website. "Iedereen is ontzettend opgelucht dat het zo is afgelopen."

'Kind is gaan staan'
Atze Lubach, woordvoerder van de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders (Bovak), gaf zondag tegenover L1 aan dat het kind in de attractie was gaan staan. "Het jongetje zat met andere kinderen in de kinderattractie. De rups gaat eerst naar voren, dan gaat de kap dicht en vervolgens gaat ie achteruit. De kap gaat dan weer open en dan beweegt de rups met geringe snelheid. Het kind is toen gaan staan en ter hoogte van de kassa eruit gevallen."

Lees ook: Kermisongeluk: 'Jongetje ging staan in rups'

Traumahelikopter
De jongen werd na het incident ter plaatse behandeld door hulpverleners. Vervolgens werd hij met een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Met uitzondering van de rups-attractie gingen de overige kermisattracties zondagochtend 'gewoon' weer open.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen