Overslaan en naar de inhoud gaan

UFO's en zombies in nieuw scenario rampenoefening

Geplaatst opdonderdag 16 april 2015 - 11:46

Op de vierde dag van de grote hoogwateroefening Waterkracht in Venlo en omgeving is bij sommige medewerkers de meligheid toegeslagen.

Op een flipover hebben mensen van Waterschap Peel en Maasvallei alvast een paar alternatieve scenario's voor de vierde en laatste oefendag uitgewerkt.

Zombies
Gebeurtenissen die volgens dat schema geoefend zouden moeten worden zijn onder meer een neerstortende UFO, zombies die uit dijken komen en een aanval met kernwapens. In werkelijkheid wordt donderdag de evacuatie van de Venlose binnenstad geoefend.

Foto: Christel Knoops/Twitter

Waterkracht
​De grote hoogwateroefening begon maandag. Behalve het Waterschap en de Veiligheidsregio Limburg-Noord doen ook de gemeenten in die veiligheidsregio, het Ministerie van Defensie, het Openbaar Ministerie en het Venlose VieCuri-ziekenhuis mee. Het doel van Waterkracht is om het Rampenplan Hoogwater Maas in de praktijk te oefenen en te kijken wat er nog verbeterd kan worden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Venlo maakt zich op voor grote rampenoefening
Ziekenhuis Venlo ontruimd voor rampenoefening
De week in beeld: Mooi weer, brandend hooi en een granaat
Nieuw Waterschap Limburg komt in Roermond
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen