Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

UFO's en zombies in nieuw scenario rampenoefening

Geplaatst opdonderdag 16 april 2015 - 11:46

Op de vierde dag van de grote hoogwateroefening Waterkracht in Venlo en omgeving is bij sommige medewerkers de meligheid toegeslagen.

Op een flipover hebben mensen van Waterschap Peel en Maasvallei alvast een paar alternatieve scenario's voor de vierde en laatste oefendag uitgewerkt.

Zombies
Gebeurtenissen die volgens dat schema geoefend zouden moeten worden zijn onder meer een neerstortende UFO, zombies die uit dijken komen en een aanval met kernwapens. In werkelijkheid wordt donderdag de evacuatie van de Venlose binnenstad geoefend.

Foto: Christel Knoops/Twitter

Waterkracht
​De grote hoogwateroefening begon maandag. Behalve het Waterschap en de Veiligheidsregio Limburg-Noord doen ook de gemeenten in die veiligheidsregio, het Ministerie van Defensie, het Openbaar Ministerie en het Venlose VieCuri-ziekenhuis mee. Het doel van Waterkracht is om het Rampenplan Hoogwater Maas in de praktijk te oefenen en te kijken wat er nog verbeterd kan worden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Venlo maakt zich op voor grote rampenoefening
Ziekenhuis Venlo ontruimd voor rampenoefening
De week in beeld: Mooi weer, brandend hooi en een granaat
Dijk Blerick loopt gevaar door afbrokkelen Maasoever
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen