Mathieu van der Poel

Wielerkalender: Amstel Gold Race in 2021 op 18 april

De wielerunie UCI heeft de WorldTour-kalender voor 2021 bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat onder meer de Tour de France eerder dan gebruikelijk verreden wordt.

Matheu van der Poel Amstel Gold Race (21 apr 2019)
Nieuwe kalender: Amstel Gold Race op zaterdag 10 oktober

De internationale wielerbond UCI heeft in een nieuwe wielerkalender de Amstel Gold Race op een zaterdag gepland: op 10 oktober. Een dag later wordt in Zuid-Limburg door 15.000 recreanten de Toerversie verreden.

De BinckBank Tour in 2019 met publiek
Strenge veiligheidseisen BinckBank Tour

De internationale wielrenunie UCI heeft de organisatie van de BinckBank Tour tal van maatregelen opgelegd om de veiligheid voor de renners te vergroten. De etappekoers die ook door Limburg trekt en België blijft in 2020 wel deel uitmaken van de WorldTour-kalender.

Kledingrel: Limburgse shirts in Boels Ladies Tour verboden

De Internationale Wielerunie UCI heeft het Limburgse talententeam dat mee mag doen aan de Boels Ladies Tour verplicht om oranje wielershirts aan te trekken.

Tom Dumoulin
Dumoulin zakt weg op wereldranglijst UCI

Wielrenner Tom Dumoulin heeft na de voor hem zo teleurstellend verlopen Ronde van Italië een duikeling gemaakt op de wereldranglijst van de internationale federatie UCI.

Wout Poels verbolgen over onveilige tunnel in Giro d'Italia

Wielrenner Wout Poels uit Blitterswijck heeft via Twitter zijn ongenoegen geuit over een onveilige tunnel in Giro d'Italia.

Lars Boom krijgt fikse boete voor woeste gebaren
Woeste gebaren komen Lars Boom duur te staan

Lars Boom heeft zijn woeste gebaren na zijn etappezege in de Binckbank Tour vrijdag in Sittard moeten bekopen met een forse boete.

ANP
Nieuwe naam voor de Eneco Tour

De Eneco Tour heet voortaan de Lowlands Tour.

Beste wielerploegen naar Limburg voor revolutionaire koers

Zuid-Limburg wordt begin juni volgend jaar het decor van een nieuwe internationale driedaagse wielerwedstrijd voor profs.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten