Overslaan en naar de inhoud gaan

Tygo en Duitse knuffels zorgen voor record knuffel-toss

Geplaatst opzondag 29 december 2019 - 18:47

De jaarlijkse Teddy Bear-Toss bij de Geleense ijshockeyers van Microz Eaters heeft zondagavond een recordaantal knuffels opgeleverd.

Het publiek gooide na het eerste doelpunt van de thuisploeg ruim 22.357 knuffels op het ijs. Op die goal moesten de fans overigens even wachten, want na de eerste periode stond het nog 0-0. Jens Engelen brak in de tweede periode de ban voor de Eaters en ontketende een minutenlange lawine van knuffels op het ijs.

Tygo
Het aantal is ruim vierduizend meer dan vorig jaar, toen er 18.534 teddyberen en andere pluche dieren werden verzameld. Het nieuwe record komt voornamelijk door de tienjarige Tygo Clijssen uit het Brabantse Maarheeze, die in zijn eentje verantwoordelijk was voor bijna een derde van de ingezamelde knuffels. Ook uit Düsseldorf kwam een lading van tienduizend pluche dieren aanzetten.

Helpen
"Ik wilde kinderen die het niet zo breed hebben helpen", motiveert Tygo zijn actie. "Drie jaar geleden kwam ik erachter dat deze actie er is en zei ik tegen mijn vader dat ik volgend jaar ook wilde doneren. Dat is elk jaar meer geworden en dit jaar heb ik 8162 knuffels verzameld." Via Facebook en lokale en regionale media kreeg zijn actie genoeg aandacht om twee busjes met knuffels te kunnen vullen. Daarmee reden Tygo en zijn vader zondagmiddag vanuit Brabant naar Geleen.

Sjiek
Organisator Michel Ruipers is blij met de forse donatie. "Dit is sjiek", zegt hij bij het zien van een parkeerplaats vol beren. "Ruim vierduizend meer dan vorig jaar. Het blijft mooi."

KiKa
De gebruikte knuffels gaan naar de Grabbelton in Geleen, een speelgoedbank waar kinderen die het niet breed hebben een knuffel uit kunnen zoeken. Daarnaast was er opnieuw een speciale KiKa-actie. Deze beren werden verkocht om het goede doel een financieel steuntje in de rug te geven. "Deze beren moesten wel worden verpakt voor de hygiëne in de ziekenhuizen", legt Ruipers uit. "We gaan ze morgen brengen naar de ziekenhuizen in Heerlen, Sittard en Roermond."

Tygo Clijssen en zijn vader brengen knuffels naar Eaters voor Teddy Bear-Toss
Tygo en zijn vader met een deel van de ingezamelde knuffels
Foto: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen